Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Perakende Satışlar Yıllık Bazda Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, 2023 yılı Haziran ayında perakende satış hacmi ve ciro yıllık bazda artış gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Perakende Satışlar Yıllık Bazda Arttı

Perakende satış hacmi sabit fiyatlarla %28,5, perakende ciro ise cari fiyatlarla %73,0 arttı. Bu artışta gıda, içecek, tütün ve gıda dışı satışların etkisi büyük oldu. Otomotiv yakıtı satışları ise daha düşük bir artış oranına sahip oldu.

Perakende satış hacmi ve ciro aylık bazda ise karışık bir seyir izledi. Perakende satış hacmi sabit fiyatlarla %0,1 azalırken, perakende ciro cari fiyatlarla %4,2 arttı. Gıda, içecek ve tütün satışları her iki göstergede de artarken, gıda dışı satışlar hacimde azalma, ciroda artma gösterdi. Otomotiv yakıtı satışları ise hacimde hafif bir azalma, ciroda ise yüksek bir artış kaydetti.

TÜİK’in verileri perakende sektörünün 2023 yılı Haziran ayında yıllık bazda büyüdüğünü ancak aylık bazda durgunlaştığını gösteriyor. Perakende sektörünün performansı ekonomik aktivite ve tüketici güveni ile yakından ilişkili olduğu için bu veriler ekonomik büyüme hakkında da ipuçları veriyor. Perakende sektörünün ikinci yarıda nasıl bir seyir izleyeceği ise hem iç hem de dış faktörlere bağlı olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.