Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş Adamları Toplandı

Birkaç aydan beri toplanarak Yalova’nın sorunlarını dile getiren Yalova’lı iş adamları bu seferde Bahar Et Mangal’ın Yalova-Karamürsel yolu üzerindeki tesislerinde toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2007 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yalova AKP Milletvekili İlhan Evcin,Yalova belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Taşköprü belediye başkanı ve Altınova belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda iş adamları milletvekilini ve belediye başkanı Barbaros Binicioğlunu soru yağmuruna tuttu.

İlin ekonomik sorunlarının yanı sıra yapılmakta olan hizmetlerini soran iş adamları ekonomik sorunların aşılması için çalışmaların yapılmasını istediler.
Sorulara cevap veren milletvekili İlhan Evcin,”Artık dünya gibi Türkiye ekonomisi de globalleşiyor.Hiper marketlerin varlığını kabul etmek zorundayız.Burada Yalova’lı esnafın yapması gereken ise birleşerek bu hiper marketler içinde açılacak olan dükkanlarda işletici konuma gelmeleridir.Belirtildiği gibi bu hiper marketler öyle ucuz değil.Hepsi büyük istihdam yaratıyor bunun haricinde elektrik su ve ısınma gibi büyük masrafları var bu masrafları karşılayabilmek içinde ucuz mal satamazlar. Bir çoğu diğer küçük esnafa göre daha pahalı mallar satıyor. Tersane gibi yatırımlar artık ilimize geldi.En geç bir iki sene içinde ilimizin ekonomisinde patlama olacak.İnsanlarımız gelen yatırıma göre kendi işlerini yenilemeli.Termal’deki yeni yapılan otel geçici kabulle alınmış olsada daha birçok eksikler var. Bunları düzeltmemiz lazım. Bilindiği gibi Handere’de kobilere çok cüzi bedelle araziler verildi. Bu kobileri mercek altına aldık. Burası rant yeri olarak verilmedi. Bir an evvel taahhütlerini yerine getirerek faaliyete geçmeliler” dedi.

Daha sonra konuşma yapan belediye başkanı Barbaros Binicioğlu,”Hizmetlerimiz devamlı olarak bazı kesimler tarafından engelleniyor. Herşeyi istemeyiz diyorlar. Bütün ilçelerimizi de kapsayacak şekilde bir çöp depolama alanı yaptık. Bu tesis tamamen bitmesine rağmen Danıştay tarafından durduruldu. Bu çöpleri bir şekilde bir yerde depolamamız lazım. Yapılan tesis çevreye duyarlı bir şekilde yapıldı. Hiçbir kirliliği yok. Ama bu istemeyenler tarafından engelleniyor. İlçelerde çöpler ulu orta bir yerlerde depolanıyor.Bu şekilde bir ilde nasıl turizmcilik yapılır.Şimdi sivil toplum örgütlerine sesleniyorum.Temiz çevre için bu çöplük alanını hizmete sokmak için imza kampanyası açın” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.