Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmalat Sektörü Eleman Ariyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayımlanan 2023 İşgücü Piyasası Araştırması'na göre, bu yıl en fazla işgücü ihtiyacı imalat sektöründe olacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
İmalat Sektörü Eleman Ariyor

İŞKUR'un yayınladığı araştırmaya göre, 2 ve üzeri istihdam sağlayan 86 bin iş yeri ile görüşülerek işgücü ihtiyacının olduğu sektörler tespit edildi. Sonuçlara göre en fazla imalat sektöründe işgücü ihtiyacı olduğu belirlendi. İmalat sektöründe yer alan iş yerlerinin yüzde 16,6'sında eleman ihtiyacı bulunurken, aynı sektörde 20 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinin ise yüzde 37,3'ünde eleman ihtiyacı olduğu araştırmada yer aldı.

Araştırma kapsamında işverenler tarafından en fazla eleman aranan meslekler de belirlendi. En çok açık iş olan 10 meslek arasında şunlar yer aldı:Makineci (Dikiş), rson (Servis Elemanı), İş Danışmanı, Aşap Mobilya İmalat Ustası, Temizlik Görevlisi, Gazaltı Kaynakçısı, Konfeksiyon İşçisi, Akaryakıt Satış Elemanı, Ark Kaynakçısı, Şoför (Yük Taşıma)

Kadın iş gücü tercih edilen açık işlerde ise şu meslekler ön plana çıktı:Makineci (Dikiş, Temizlik Görevlisi, Satış Danışmanı, Mutfak Görevlisi, Mantı Ustası, Ön Muhasebeci, Garson (Servis Elemanı), Konfeksiyon İşçisi, Aşçı, Okul Öncesi Öğretmeni

Eleman Temininde Güçlük Çekilen Meslekler: Araştırmada işverenlerin yüzde 12,5'inin eleman temininde güçlük çektiği tespit edildi. Eleman temininde en fazla güçlük çekilen 10 meslek arasında şunlar yer aldı:Makineci (Dikiş), Garson (Servis Elemanı), Ahşap Mobilya İmalat Ustası, Gaz Altı Kaynakçısı, İnşaat İşçisi, Satış Danışmanı, Tır-Çekici Şoförü, Şoför-Yük Taşıma, Akaryakıt Satış Elemanı, Çelik Kaynakçısı.
İşgücü Piyasası Araştırması, işgücü arz ve talebinin temel niteliklerinin belirlenip bunlara uygun önlemlerin zamanında alınmasını hedeflemektedir. 2023 yılı araştırması kapsamında 86 bin iş yeri ile görüşülerek işgücü ihtiyacının olduğu sektörler ve meslekler tespit edilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.