Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hüseyin Özdilek Başarı Öyküsünü Anlattı

Özdilek Alışveriş Merkezleri ve Tekstil San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, girişimcilik öyküsünü Yalova Üniversitesi öğrencilerine anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Hüseyin Özdilek Başarı Öyküsünü Anlattı

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Yalova Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün ortaklığı ile düzenlenen ‘Girişimcilik Aşısı’ seminerleri bu kez Özdilek Alışveriş Merkezleri ve Tekstil San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ile devam etti. 16’ıncısı düzenlenen Girişimcilik Aşısı programında Hüseyin Özdilek, girişimcilik öyküsünü gençlere anlattı.



“Lamba Işığında Ders Çalıştım”

Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere öğrencilerin yanı sıra İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser ile kurul üyeleri, YTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vahdettin Tiryaki de katıldı. Seminerin açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü Başkanı Oğuz Aydınyılmaz yaptı. Ardından kürsüye İşadamı Hüseyin Özdilek gelerek başarı öyküsünü anlattı. Hayatının çocukluk yıllarında büyük sıkıntılar yaşadığını ve havlu mağazasında satış elemanı olarak işe başladığını söyleyen İşadamı Özdilek, “Ben lamba ışığında ders çalıştım. Ulusal elektrik yoktu. Onu da herkes evine alamadı. Tütün ve şeker pancarı üreterek çocukluğumuz geçti. Tokat’tan Bursa’ya geldiğimizde dayımın havlu mağazasında satış elemanı olarak 50 lira haftalıkla işe başladım. Akşam da Ticaret Lisesi’ne devam ettim. Yarım gün çalışsam 25 lira alacaktım. 50 lira alarak aileme daha çok katkıda bulunmak için bunu yaptım” dedi.



“İşsizliği Çok İyi Bilirim”

Doğru yerde doğru yatırımın yapılması gerektiğini söyleyen Hüseyin Özdilek, “Her şeyi zamanında ve planlı yaptığınızda ve de bedeni olarak çalıştığınızda, para kazandığınızda bedeni olarak çalıştırdığınız insanların halinden çok iyi anlarsınız. Bunun için çalışmanız lazım. Çalışmak ayıp değildir. Her hafta okuluma devam ettim. Eskişehir Akademisi’ne de girmeden önce baba evini sattık. Onu sermaye yaparak bir havlu mağazası açtık ve para kazanmaya başladık. 3 yıl sonra dükkânları belediye yıktı. Ondan sonra da havlu üretimine başladık. Bir yıl boş gezdim. İşsizliği çok iyi bilirim. Sonra iki arkadaşla havlu üretimine başladık. Allah ‘yürü yakulum’ diyor ama önce sana akıl vermiş. Doğru yerde doğru yatırımı yapmak lazım” diye konuştu.



Firma Kültürünün Önemine Değindi

İşletmecilikte verilen sözlerin tutulması gerektiğini de dile getiren İşadamı Özdilek, girişimci olmayı düşünen öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Özdilek, “Bir işletmenin gelişmesi firma kültürünün oluşmasına bağlı. Bu kültür tutarlılık ve sürdürülebilirlik ister. Üretim maliyetlerini çok iyi hesaplamanız lazım. Genel giderlerin maliyetini de düşünmeniz gerekiyor. Büyük yatırımlarla büyük işler yapmak önemli değil. Önemli olan işi severek yapmanız. Bu da sabır ister” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, İşadamı Hüseyin Özdilek’e katılımından dolayı plaket ve çiçek sabunu hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.