Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Girişimci Bir Nesil Yaratmalıyız”

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı M. Anıl Dinçer, Mart ayının ilk haftasında kutlanan “Girişimcilik Haftası” dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

YTSO İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı M. Anıl Dinçer, 2 ay önce kurulmuş bir kurul olmalarına rağmen Yalova’da girişimcilere yol göstermek, girişimcileri cesaretlendirebilmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

YTSO İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı M. Anıl Dinçer, Mart ayının ilk haftasında kutlanan “Girişimcilik Haftası” ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Girişimcilik Haftasının amacı; İş Dünyası ve işadamlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle gençleri girişimciliğe özendirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sürecinde iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun farkında olarak, girişimciliğin yenilikçilik – yaratıcılık performansını daha çok öne çıkarmak ve bu sürece katkıda bulunmaktır.

Girişimciliğin geç nesillere daha iyi aktarılabilmesi için eğitim sürecinde, yeni fikirlerin geliştirilmesi, girişimcilik, yaratıcılık gibi konularda gençlerimizin daha küçük yaşlardan itibaren yönlendirilmesi sayesinde, girişimciliği erken kavrayan ve benimseyen yeni bir nesil yaratarak ülkemizin ekonomik büyüme sürecini hızlandırabiliriz.

Yalova İl Genç Girişimciler Kurulu olarak, tüm üyelerimiz ile Yalova yerelinde, girişimciliğin özendirilmesi, yaratıcı fikirlerin desteklenmesi, gençlerimizin kendi iş imkanlarına kavuşabilmesi adına gerek devlet destekleri, gerekse de Avrupa Birliği fonlarının kullandırılabilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

Kurul olarak, okullarda girişimciliğin daha iyi kavranabilmesi adına ülkemizdeki başarılı girişimcilerimizi öğrencilerle buluşturup, deneyimlerini dinlenme, başarılı bir girişimci olmak içi yaşanan süreç hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz” dedi.

Anıl Dinçer ayrıca 7 Mart Pazar günü saat 09.30’da Uygulama Oteli’nde düzenleyecekleri Yalova İl Genç Girişimciler Kurulu swot analizi toplantısına Yalova Ticaret ve Sanayi Odası üyesi tüm genç girişimcileri davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.