Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Daha Fazla Diyalog, Daha Fazla İşbirliği” İçin Yalova’da Toplandılar

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) üstleniciliğinde sürdürülen 143 bin Euro’luk “Daha Fazla Diyalog, Daha Fazla İşbirliği” konulu projenin ilk toplantısı Yalova Uygulama Oteli’nde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Toplantıya proje ortakları olan Bulgaristan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Konfederasyonu (NASMB) ve Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB)’un yetkilileri de katıldı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) sürecine ekonomik ve mesleki işbirliği ile katkıda bulunmayı amaçlayan 1’i Bulgaristan’dan 2’si Türkiye’den 3 ortaklı olarak sürdürülen “Daha Fazla Diyalog, Daha Fazla İşbirliği” konulu projenin ilk toplantısı Yalova’da düzenlendi. Uygulama Oteli Konferans Salonundaki toplantıya proje yüklenicisi olan YESOB’un Başkanı Fehmi Öncü, NASMB’den Elenora Negulova ve Alexi Alexov ile EDESOB Başkanı Emin İnağ ve İhsan Ulusoy katıldı. İldeki YESOB üyesi oda başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda açılış konuşmasını yapan YESOB Başkanı Fehmi Öncü, “Ülkemizin AB sürecinde bu tip projelerin ve AB üyesi ülkeler ile yürütülen işbirliğinin bilincindeyiz. Bizde YESOB olarak bu sürece katkıda bulunabilmek bunu yaparken Yalova’daki meslek gruplarının AB üyesi ülkelerdeki diğer meslek grupları ile diyaloglarını ve işbirliklerini geliştirmeyi de hedefledik. O nedenle de projemizin ismi, “Daha Fazla Diyalog, Daha Fazla İşbirliği” olarak belirlendi. Proje 143 bin Euro’luk bir proje. Bunun %90’ı AB tarafından geri kalan %10’luk bölümü ise proje ortakları tarafından karşılanıyor. Biz projemizin ilk toplantısını yaparak önemli bir adım attık. Bu proje ülkemize, ilimize ve proje ortağı Bulgaristan ile Edirne ilimize’de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Proje’nin Bulgaristan ortağı olan NASMB yetkilisi Elenora Negulova ise konuşmasında NASMB’nin kısa bir tanıtımına yer verdi. Proje’ye oldukça istekli olarak katıldıklarını dile getiren Negulova, “Çoğunluğu gida sektöründe bulunan küçük ve orta ölçekli firmalardan oluşan bir konfederasyonuz. AB ile önemli projeler yürütüyoruz. Bu nedenle ciddi bir bilgi birikimi ve işbirliğimiz var. Bunları Türk Proje ortaklarımızla paylaşmak istiyoruz. Ancak daha önceki deneyimlerimize dayanarak birşeyi belirtmek istiyorum. Proje kapsamındaki ilişkiler sadece kağıt üzerinde kalmamalı. Somut iş ilişkilerinin mutlaka kurulması lazım. Elbetteki bu projeye yönelik beklentilerimiz var. Tabi iş ilişkileri kurulurken doğru firmaların bir araya getirilmesi çok önemli. Bulgaristan ve Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli firmaların bir araya getirilerek hedeflenen doğru ilişkilerin kurulmasınada çalışmak lazım. Ayrıca biz Türk partnerlerimizin AB fonlarından yararlandırılması için gerekli çalışmaları ve girişimleri de yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

EDESOB Başkanı Emin İnağ ise odanın tanıtımını yaparak özellikle Türk firmaların vize problemlerinin ortadan kaldırılması konusunda çalışmalarında yapılmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.