Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bosna Tarımına Türk Desteği

İç savaş sonrasında ciddi zararlar gören Bosna-Hersek de tarımın canlandırılması amacıyla Yalova Atatürk Merkez Araştırma Enstitüsüne gelen 6 Bosna-Hersek’li uzman meyvecilik, seracılık ve balıkçılık konularında eğitildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2007 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Sırplarla yaşanan iç savaş sonrasında özellikle Srebrenica, Gorazde, Praca, Tuzla ve Zenica şehirleri zarar görmüştü. Savaşın ardından ülkedeki tarım potansiyelinin arttırılması ve iç savaştan kaçarak başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeye sığınan Bosna-Hersek vatandaşlarının geriye dönerek bu alanlarda istihdam edilmesini içeren proje devreye sokuldu. Bosna-Hersek hükümeti ile Tarım ve Köy işler Bakanlığı arasında bir anlaşma imzalanarak Bosna’lı uzmanların eğitimi karara bağlandı. Buna bağlı olarak Yalova Atatürk Merkez Araştırma Enstitüsü’ne gönderilen 6 Bosna-Hersek’li uzman Türk uzmanlar tarafından meyvecilik, seracılık ve balıkçılık konularında 6 gün süren yoğunlaştırılmış bir programla eğitildi. Uygulamalı ve teorik eğitimler verilirken, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) belirli zamanlarda Türk uzmanların Bosna-Hersek de benzeri eğitimler vermesi de kararlaştırdı.

6 gün süren eğitimi tamlayan Bosna-Hersek’li uzmanlara ayrıca çeşitli kaynak kitapların yanı sıra eğitici CD’lerde hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.