Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayan; “Sağlık Turizmine, Bilişime De İhracat Desteği Var”

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan; Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafında yurtdışında tanıtımına destek verilen ürünlerin kapsamına hizmet, yazılım, sağlık turizmi, eğitim ve film sektörleri alındığını bel

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Ayan; “Sağlık Turizmine, Bilişime De İhracat Desteği Var”

“Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ” ile döviz kazandırıcı hizmetlerin ihracata yönelik devlet yardımları kapsamına alındığını ifade eden Genel Sekreter Erkan Ayan, "Bugüne kadar sadece üretici ve mal ticareti yapan şirketlerin faaliyetleri desteklenmekteydi. Ancak hizmet ticaretinin mal ticaretinden çok daha hızlı arttığı gerçeğinden hareketle, dünya konjonktüründe hizmet ticaretine eğilmek ve bu sektörün gelişimini de desteklemekte Ekonomi Bakanlığımızca fayda görülmüştür" dedi.


"5 YIL İÇİNDE 5 MİLYAR DOLARLIK SAĞLIK TURİZMİ GELİRİ GERÇEKLEŞEBİLİR"

Sağlık turizminin de döviz kazandırıcı bir sektör olarak dikkat çektiğini vurgulayan Genel Sekreter Erkan Ayan, "Tedavi amaçlı sağlık kuruluşlarımızın yurtdışında yapacağı tanıtım ve pazarlama faaliyetleri Ekonomi Bakanlığımızca yüzde 50 oranında ve 300 bin dolara kadar destekleniyor" dedi. Dünya sağlık turizmi piyasasında şu anda ilk 15'te olduğumuzu ifade eden Genel sekreter Erkan AYAN, doğru politikaların uygulanması halinde önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyar dolarlık sağlık turizmi gelirine ulaşmanın mümkün olduğunu ve Doğu Marmara’yı oluşturan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinin bu pastadan en yüksek payı alacak potansiyele sahip olduğunu belirtti.


“YATIRIMCILARI DAVET EDİYORUZ“

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova sağlık turizmi potansiyelinin ve stratejik konumlarının yatırım için cezp ettiğini belirten Genel Sekreter Erkan Ayan, sağlık turizmi alanında yatırımcıları bölgemize davet ediyoruz. Genel Sekreter Erkan Ayan; Yatırım Destek ofislerimiz eliyle yatırımcılarımıza tek elden destek verdiklerini belirtti.


“Bilişim sektörü de destekleniyor”

Katma değeri yüksek bir sektör olan yazılım sektörünün de destek kapsamına alındığını dile getiren Genel Sekreter Erkan Ayan, ülkemizin bilişim sektörü 2010'da yüzde 4 büyüyerek 753 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştığını ve bilişim sektörünün 2011'de ise, yüzde 5 oranında büyümesi beklenmektedir. Bu büyümede Doğu Marmara bilişim firmalarının önemli rol üstlendiğini belirtti. Türkiye'nin yazılım sektöründeki ihracatı 2005 yılında 76 milyon dolarken 2010 yılsonu itibariyle yüzde 47 oranında artarak 112 milyon dolara yükseldi ama bu rakam uzmanlarca Türkiye'nin gerçek kapasitesinin çok çok altında olduğu değerlendiriliyor.Genel Sekreter Erkan Ayan, Ekonomi Bakanlığımızca uygulanan yazılım sektörünün söz konusu tebliğ kapsamındaki tüm destek mekanizmalarından faydalanabileceğini kaydetti. Doğu Marmara bilişim ve yazılım firmaları bu desteklerden en üst düzeyde yararlanma kapasitesi olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.