Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa İşletmeler Ağı Kobi’lere Ücretsiz Hizmet Verecek

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan Avrupa Birliği İşletmeler Ağı tarafından KOBİ’lere ücretsiz hizmet verileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2009 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan; Avrupa Birliğinin Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı (2007-2013), işletmelerin, KOBİ'lerin ve girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla uygulanan, toplam 3,6 milyar avroluk bütçesi ile bu alandaki çerçeve programlarının en büyüklerinde biri. Olarak devreye girdiğini belirtti. Üç alt bileşenden oluşan programın 2 milyar avroluk hacmi ile en büyük bileşeni olan Girişimcilik ve Yenilik Programı kapsamında, resmi olarak 20 Ocak 2009 tarihinden bu yana Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye'de faaliyetlerde bulunduğunu ekleyerek bu program kapsamında hayata geçirilen en önemli araç Avrupa İşletmeler Ağı KOBİ’lerin hizmetinde olduğunu söyledi. Bu ağa KOSGEB, üniversiteler ve çeşitli illerde bulunan ticaret ve sanayi odalarından oluşan 7 adet konsorsiyumla dahil olundu.

Avrupa İşletmeler Ağı'nın KOBİ'lere, ücretsiz olarak bilgi, danışmanlık, AB mevzuatı, pazar araştırma hizmetleri vereceğini bildirdi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan; KOBİ’lerin ekonominin ve kalkınmanın dinamik ve sürükleyici unsurlarından birisi olduğunu belirterek, hemen her ülkede hatta ülkeler arası ilişkilerde ekonomik faaliyetin lokomotifini KOBİ’ler oluşturuyor. Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinden oluşan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı görev ve sorumluluk alanında binlerce üretken ve dinamik KOBİ’nin bulunduğunu belirten Ayan, işbirliği, güçbirliği ve koordinasyon içinde çalışıldığı takdirde bölgenin potansiyelinin bütün zorlukları aşacak ve model olacak kapasitede olduğunu belirterek, talebin daha çok yeni fikir ve ürün geliştirenlere doğru kaydığını söyledi. Uluslar arası arenada yer almak isteyen KOBİ'lerimize Avrupa İşletmeler Ağı ücretsiz olarak bilgi, danışmanlık, AB mevzuatı, pazar araştırma hizmetleri verecektir.
Avrupa İşletmeler Ağı'na entegre olan bu sistemde KOBİ'lerin yüz binlerce küçük ve orta büyüklükte işletmeye direkt ulaşabilecek, ortak arama, teknoloji transferi, ihracat imkanları, pazar araştırmaları yapabilecek.

Böylece AB çapındaki yüz binlerce işletmeyle iş yapma ve ortak proje geliştirme imkanının KOBİ'lere açılmış olacağını kaydeden Ergün, ''Küresel dünyada KOBİ'lerimizin dünya pazarlarına açılması adeta bir zaruret haline gelmiştir'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.