Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anavatan Partisinden Destek

Anavatan Partisi İl başkanı Mehmet Aslıyüksek, yaptığı açıklamada, Yalova’da berberlik yaparak çalışan emekli Azmi Özgümüş’ün başlattığı bireysel demokratik tepkiye destek verdiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2006 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Anavatan Partisi İl başkanı Mehmet Aslıyüksek, yaptığı açıklamada, Yalova’da berberlik yaparak çalışan emekli Azmi Özgümüş’ün başlattığı bireysel demokratik tepkiye destek verdiklerini söyledi.

Aslıyüksek yaptığı açıklamada şöyle dedi, ”AKP İktidarı tarafından çıkarılan 5487 Sayılı sosyal Güvenlik Kanunu ile halen çalışmakta olan Emekli vatandaşlarımızdan aylıklarından % 10 olarak kesilen sosyal güvenlik destek primi 1.1.2007 tarihi itibariyle % 33.5 oranında kesilmeye başlanacaktır. Yani bugün için 600 YTL emekli maaşı alan ve emekli olmasına rağmen kendi adına veya başka bir işverenin yanında çalışmaya devam eden bir vatandaşımızdan ayda 60 YTL sosyal Güvenlik destek primi kesilmektedir. Bu tutar yeni yasa ile 1.1.2007 itibariyle 201.- YTL olacaktır.

Bu durum emeklilerimizin zaten yoksulluk sınırı altında olan gelirlerinin üçte birinin kesilmesi sonucunu doğuracaktır. İşte bu gelişmeler karşısında ilimizde yaşayan emekli ve aynı zamanda Berberlik yaparak çalışan Azmi Özgümüş bireysel olarak demokratik tepkisini ortaya koymuş ve bu tepkisini de bir imza kampanyası ile devam ettirmektedir.Bu kampanyaya Anavatan Partisi olarak katılmak ,kendisini ve aynı durumda olan vatandaşlarımızı desteklemek amacıyla Azmi Özgümüş’ü ziyaret ettik. Azmi Özgümüş’ü davranışından dolayı kutluyoruz ve herkesi bu duyarlılığa destek vermeye çağırıyoruz. Aslında bu ve benzeri demokratik tepkileri gerek ilimizde ve gerekse ülkemizde bulunan Sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde yapılmış olmasını dilerdik. Bu anlamda da bireysel yapılan bu kampanyanın onların açısından düşündürücü olduğu kanaatindeyiz. Yoksulluğu ortadan kaldırma vaatleri ile iktidar olanların bugün yoksulluk sınır altında geçimlerini sağlamaya mahküm edilen kitlelerin aylıklarından böylesi bir kesintiyi  İMF nin talimatları ile reva gören iktidara bunun hesabını seçimlerde halkımızın soracağına inanmaktayız.Bu duygularla Azmi Özgümüş ‘ü ve ona destek veren vatandaşlarımızı kutluyor.Bu kampanyanın iktidar gücünü ellerinde bulunanları yanlışlarını düzeltmeleri açısından etkili sonuçlar doğurmasını diliyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.