Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Amacımız İstihdama ve Modern Şehirciliğe Katkı Sağlamak”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, yaklaşık 450 kişiye iş imkânı sağlayacak Özdilek Alışveriş Merkezi yatırımı konusunda açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2007 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Belediye Başkanı Metin Dağ, açıklamasında amaçlarının sadece bölge istihdamına ve şehircilikte modernleşmeye katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Dağ, Yalova- İzmit karayolu üzerinde yapılmakta olan ve önümüzdeki yılbaşının ardından hizmete girmesi beklenen Özdilek Alışveriş Merkezi’ne ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Bilindiği üzere işsizlik sadece ilçemiz veya ilimiz açısından değil tüm Türkiye açısından çok önemli bir sorundur. Bizlerin de halka hizmet etmesi için seçilmiş kişiler olarak işsizlik sorununa kalıcı çözümler üretmesi ve bu amaçla istihdam yaratacak, ekonomik girdi sağlayacak yatırımcıya yol ve yön göstererek ön ayak olması gerekmektedir.

Çiftlikköy Belediye Başkanı olarak Türkiye çapında büyük alışveriş merkezleri olan Özdilek firmasının yatırım alanı olarak ilçemizi seçmesinden bölge halkımız adına büyük mutluluk duymaktayım. Yapılacak yatırımın büyüklüğü, sağlayacağı iş imkânı ve ekonomik katkılar düşünüldüğünde bize düşen görev halkımızın daha refah içinde yaşaması ve işsizliğe çözüm bulmak adına bu yatırıma yardımcı olmaktır. Nitekim Çiftlikköy Belediyesi de Özdilek firmasına ön ayak olarak bu yatırımın ilçemize yapılmasına katkıda bulunmuştur. Açılacak alışveriş merkezi sadece modern şehirleşme adına ilçemize ve ilimize katkı sağlamakla kalmayacak, yaratacağı yaklaşık 450 kişilik iş imkânıyla da işsizliğe büyük bir çözüm getirecektir.

Bu konuda bazı noktaların altını çizmek istiyorum. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ olarak bu konuyu hiçbir zaman siyasi rant malzemesi haline getirmedim. Yatırımı yapacak firmayla ilgili hiçbir tasarrufumuz veya pazarlığımız bugüne kadar olmamıştır. Alışveriş merkezinin kurulacağı alanda da ne bir yeşil alan kaldırılmış, ne de bir yol iptal edilmiştir. Mevcut imar planı aynen korunarak belediye meclisimizin de görüşlerine sunulmuş, meclis üyelerimiz bilgilendirilmiştir. Yatırımcıya hiçbir zaman ön şartlar sunularak pazarlık malzemesi yapılmamıştır. Ayrıca Çiftlikköy Belediyesi’nin bugüne kadar yapmış olduğu tüm ihalelerde şeffaflık ilkesini benimsediği ve bunu koruduğu da tüm kamuoyunca bilinen bir gerçektir.

Yatırımcıdan bugüne kadar hiçbir şekilde maddi ve manevi talebimiz olmamıştır. Her yaptığımız işte olduğu gibi bu konuda da son derece dikkatli davranarak ve tüm konuları yasalar çerçevesinde değerlendirerek çalışmalar yapmaktayız. Yatırımcıyla ilişkilerimiz tamamen yasal dayanaklara dayanmaktadır ve Çiftlikköy Belediyesi bu konuda da çevresine örnek bir tutum sergilemektedir. Benzer durumda olan diğer kurumların almış olduğu bağışları da hangi yasal dayanaklara dayandırdığını merak etmekteyiz.

Amacımız sadece ilçe ve ilimiz istihdamına, ekonomisine bir nebze olsun katkı sağlamak, şehircilikte modern yatırımlara önem vererek, yatırımcılara yol ve yön göstermektir. Yatırımcıdan bugüne kadar hiçbir maddi talebimiz olmamıştır. Bunun yanında başlayan iş başvuru süresinde de belediyemize ve şahsıma yapılan yoğun iş başvuruları da siyasi amaçlarla kullanmak yerine firmaya yönlendirdik.
Yaptığımız işte ne denli isabetli bir iş yaptığımız da kısa sürede ortaya çıkmıştır. Aldığımız bilgilere göre vatandaşlarımız, gençlerimiz yoğun bir şekilde iş başvurusunda bulunarak gereken ilgiyi göstermişlerdir. Yakın bir gelecekte de Çiftlikköy Belediyesi’nin katkılarıyla ilimiz son derece modern bir tesise kavuşacak ve bundan da tüm bölge halkımız kazançlı çıkacaktır. Havasını soluduğu, ekonomik kazanç sağladığı Çiftlikköy ve Yalova’ya yatırım yapmak, yardımda bulunmak da yatırımcının takdirindedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.