Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Zübeyde Hanım Anaokulu'ndan Türkiye’de Bir İlk

Yalova Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenleri ile özel bir eğitim yazılım şirketinin birlikte yürüttükleri projeyle okul öncesi müfredatını elektronik ortama aktararak elektronik öğrenme alanında bir ilki başardılar.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova Zübeyde Hanım Anaokulu'ndan Türkiye’de Bir İlk

Okul Müdürü C. Cem Akıncı, okul öncesi eğitim döneminin ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu ve bu alana yapılan yatırımların ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek geliştirilen programın 6 aylık bir çalışma sonunda ilk versiyonunun çıkartıldığını ve okul öncesi öğrencilerinin programa çok hızlı bir şekilde adapte olduklarını belirtti. Her öğrenciye eşit şartlarda cevap hakkı tanıyarak, kendini ifade etmekte zorlanan sessiz öğrencilerde dahil tüm sınıf motivasyonunu ve öğrencilerin kendilerine güvenini her kullanımda daha da artırdığını ifade ederek; yapılan programla öğretmenin uygulanan etkinlikte çok hızlı bir şekilde sonuca ulaştığını ve konuyu kontrol edebildiğini ve tekrar anlaşılmayan konuya hızlı bir şekilde dönebildiğini belirtti.

Elektronik mühendisi Kadir Telkeş de sınıf içerisinde öğretmenin projeksiyon cihazından perdeye yansıttığı test sorusuna her bir öğrenci elindeki ismine özel tanımlanmış kumandasından A,B,C,D,E veya Boş şıklarından birini tuşlayarak cevap verdiğini; her öğrencinin verdiği cevabın kablosuz iletişim teknoloji ile öğretmenin bilgisayarındaki programa otomatik iletilerek kaydolduğunu ve bu işlemlerin saniyeler içersinde gerçekleştiğini ifade etti.

Zübeyde Hanım Anaokulu Keloğlan sınıfında yapılan program etkinliğine; Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman da katılarak öğrencilerle sohbet etti ve programın içeriği konusunda proje çalışanlarından ve okul idaresinden ayrıntılı bilgiler alarak, öğrencilerin yapılan testler karşısındaki özgüven ve gösterdikleri performanstan dolayı memnuniyetini ifade etti. Ayrıca Ahmet Yurtman, Okul Müdürü C. Cem Akıncı’ya, program uygulayıcısı Beste Özer’e, yazılım ekibine, Kadir Telkeş’e ve okul personeline teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.