Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Ve Karabük Üniversiteleri Sosyalfest İçin İş Birliği Yaptı

Yalova Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi, Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) için kurumsal paydaş iş birliği protokolü imzaladı. İki üniversite, ortak araştırma, proje, etkinlik ve eğitim programları düzenlemeyi de planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova Ve Karabük Üniversiteleri Sosyalfest İçin İş Birliği Yaptı

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, iki üniversite arasında akademik iş birliğini geliştirmek için bir araya geldi. Yalova Üniversitesi’nde gerçekleşen görüşmede, üniversiteler arasında çeşitli alanlarda ortak araştırmalar, projeler ve etkinlikler düzenlenmesi, ortak lisans ve yüksek lisans programlarına ilişkin akademik iş birlikleri ve Sosyalfest Kurumsal Paydaş İş Birliği konuları ele alındı.

Görüşmenin ardından, iki üniversite arasında akademik iş birliği protokolü ve Sosyalfest kurumsal paydaş iş birliği protokolü imzalandı. Protokollere göre, Yalova Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi, 2-3 Mart 2024 tarihlerinde Karabük Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest)'e uygulama desteği, alan desteği, iletişim ve tanıtım desteği, mali ve finansman desteği başlıklarının en az iki ya da üçünde destek verecek. Sosyalfest, dünyanın sorunlarına çözüm üretecek yenilikçi yaklaşımların ortaya çıkarılması ve sosyal modellerin üretilmesi amacıyla düzenlenen bir festivaldir1.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, yaptığı açıklamada, iki üniversite arasındaki iş birliğinin hem akademik hem de sosyal açıdan önemli olduğunu belirterek, “Karabük Üniversitesi ile birlikte Sosyalfest’e katkı sunmak, sosyal bilimler alanında Türkiye’nin milli hamlesine destek olmak istiyoruz. Ayrıca, ortak araştırma, proje, etkinlik ve eğitim programları ile iki üniversitenin bilimsel ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ise, Yalova Üniversitesi ile kurumsal paydaş iş birliği protokolü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yalova Üniversitesi ile Sosyalfest kapsamında iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Sosyalfest, sosyal bilimler alanında Türkiye’nin vizyonunu yansıtan bir festivaldir. Bu festivalde, toplumsal sorunların çözümüne yönelik yenilikçi fikirler ve sosyal modeller ortaya çıkacak. İki üniversite olarak, Sosyalfest’e destek vererek, sosyal bilimler alanında Türkiye’nin öncü üniversiteleri olduğumuzu göstereceğiz.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.