Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi Sosyalfest’te Yerini Aldı

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve YAÜ öğrencileri, Karabük Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali’ne katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova Üniversitesi Sosyalfest’te Yerini Aldı

Festivalde çeşitli aktivitelere eşlik eden heyet, Yalova Üniversitesi’ni de tanıttı. Festival sonrasında Safranbolu’nun tarihi konaklarını gezen YAÜ heyeti, unutulmaz bir gün geçirdi.

Karabük Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı, Yalova Üniversitesi’nin de geçtiğimiz hafta imzalanan protokolle paydaşı olduğu, Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) 2-3 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşti. Festivalde, dünyanın sorunlarına çözüm üretecek yenilikçi yaklaşımların ortaya çıkarılması ve sosyal modellerin üretilmesi teşvik edildi.

Sosyalfest’te Yalova Üniversitesi Rüzgarı

Sosyalfest için Karabük’e giden Yalova Üniversitesi heyeti, festivalin kapanış seremonisi ve ödül törenine Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ile birlikte katıldı. Üniversitenin olanaklarıyla Karabük’e giden öğrenciler, Sosyalfest stantlarını gezerek, çeşitli aktivitelere katıldı. Öğrenciler, Yalova Üniversitesi’ni de tanıtarak, festivalde yer alan diğer üniversitelerle iletişim kurdu.

Safranbolu Evlerini gezdiler
Festivalin ardından, Yalova Üniversitesi heyeti, Karabük’ün tarihi ilçesi Safranbolu’yu gezdi. UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girerek “Dünya Kenti” sayılan Safranbolu’nun tarihi konaklarını ziyaret eden öğrenciler, kültürel değerleri yerinde gördü. Öğrenciler, Safranbolu’nun mimari, tarihi ve doğal güzelliklerini de fotoğraflayarak unutulmaz bir gün geçirdiler.

Sosyalfest Devam Edecek

“Türkiye Yüzyılı için harekete geç, Sosyalfest ile gelişime öncülük et” sloganıyla Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla düzenlenen Sosyalfest kapsamında, Karabük Üniversitesi ile Yalova Üniversitesi arasında kurumsal paydaşlık protokolü imzalanmıştı. Sosyalfest’in ikincisinin Eylül ayında Ankara’da, üçüncüsünün ise yurt dışında "Türk Dünyası"nda yapılması planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.