Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’dan Urfa’ya Öğrenci Değişimi

Yalova Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “Şanlıurfa’dan Yalova’ya Gönüllü Evliya Çelebiler” adlı proje kapsamında Şanlıurfa Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova’dan Urfa’ya Öğrenci Değişimi

Öğrenciler, iki ilin tarihini, kültürünü, doğasını ve ekonomisini yerinde görme fırsatı buldular.

Proje, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün başlattığı "Evliya Çelebi Öğrenci Değişimi Programı"na dahil olarak Şanlıurfa Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Fadıl Özdemir koordinesinde hazırlandı. Proje paydaş okul olan Yalova Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi ile işbirliği içinde yürütüldü. Proje kapsamında her iki okuldan 10 öğrenci 2 öğretmen karşılıklı olarak değişim programına katıldı.

Projenin ilk ayağı olarak Yalova’dan gelen öğrenciler, 12 bin yıllık geçmişi ile “Tarihin sıfır noktası” olarak bilinen, “Peygamberler Diyarı” ünvanlı “57 İslam Ülkesinin 2023 Yılı Turizm Başkenti” olarak ilan edilen Şanlıurfa’yı ziyaret ettiler. Öğrenciler, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler, Harran Üniversitesi, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile görüştüler.

Projenin ikinci ayağı olarak Şanlıurfa’dan gelen öğrenciler ise Cumhuriyetin genç vilayeti Yalova’yı ziyaret ettiler. Öğrenciler, Yalova’nın cumhuriyet kazanımlarını, sanayisini, ülkemize yaptığı ekonomik katkısını, kozmopolitik yapısını, ülkemiz için stratejik konumunu ve tarihi eserlerini yerinde gördüler.

Proje koordinatörü Fadıl Özdemir, proje hakkında şunları söyledi: “Bölgeler arasında geleceğe sirayet edecek bir gönül ve kardeşlik bağı kurmaları en büyük emelimizdir. Öğrencilerin proje süresince edindikleri bilgi, beceri ve kazanımlarını aktaracakları videolarla ‘Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı’ belgeseli hazırlanacaktır.”

Öğrenciler de proje sayesinde hem yeni arkadaşlıklar hem de yeni deneyimler kazandıklarını belirttiler. İki ilin farklılıklarını ve ortak noktalarını keşfettiklerini, kültürler arası etkileşim sağladıklarını ve ülkemizin zenginliğine tanık olduklarını ifade eden öğrenciler, projeye destek veren herkese teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.