Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Ve İşkur Arasında, “İş Kulübü” Protokolü İmzalandı

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yalova Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasında, mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlere iş arama becerileri kazandırmayı amaçlayan İŞKUR İş Kulübü hizmetlerinin sunumuna ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Milli Eğitim Ve İşkur Arasında, “İş Kulübü” Protokolü İmzalandı

Protokol, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Yalova İŞKUR Müdürü Erhan Dede’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Protokol kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezleri bünyesinde açılacak mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlere, İŞKUR’da görevli İş Kulübü lideri olan iş ve meslek danışmanları tarafından, iş arama becerilerinden özgeçmiş hazırlamaya, mülakat türleri ve simülasyonlardan beden dili ve iletişime kadar geniş bir yelpazede bilgilendirme yapılarak, istihdam edilebilmelerini sağlayacak iş kulübü eğitimlerinden yararlanmaları sağlanacak.

Ayrıca, programlardan ve hizmetlerden faydalanmak isteyenlerin bilgileri, halk eğitim merkezlerinde görevlendirilecek olan iş ve meslek danışmanları tarafından derlenerek, uygun programlara ve hizmetlere yönlendirilmeleri de protokolün bir diğer hedefi olarak belirtildi.

Protokolün imza töreninde konuşan Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlerin iş bulma şanslarını artırmak için İŞKUR ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Akmeşe, “Bu protokol ile kursiyerlerimize iş arama becerileri kazandırmak, onları iş hayatına hazırlamak ve istihdam edilmelerine katkı sağlamak istiyoruz. İŞKUR İş Kulübü hizmetleri, kursiyerlerimizin özgüvenlerini artıracak, işverenlerle iletişimlerini güçlendirecek ve kariyer planlamalarını yapmalarına yardımcı olacaktır.” dedi.

Yalova İŞKUR Müdürü Erhan Dede de, protokolün hem kursiyerler hem de işverenler için faydalı olacağını belirterek, “İŞKUR olarak, iş arayanlarla işverenleri buluşturmak için çeşitli hizmetler sunuyoruz. Bu hizmetlerden biri de İŞKUR İş Kulübü’dür. İş Kulübü, iş arayanların iş arama becerilerini geliştirmek, iş hayatına uyum sağlamak ve istihdam edilmek için gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bu protokol ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezlerinde mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlere İş Kulübü hizmetlerinden yararlanma imkanı sunacağız. Böylece, kursiyerlerimizin iş bulma şanslarını artırmış olacağız. Ayrıca, işverenlerimizin de nitelikli eleman ihtiyacını karşılamış olacağız.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.