Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Mesleki Eğitimi Çok Önemsiyorum”

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe Yalova’da gerek esnafların ve gerekse sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu elemanların yetiştirilmesi için mesleki eğitime ağırlık verdiklerini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Mesleki Eğitimi Çok Önemsiyorum”

Ara elaman sıkıntısı son günlerde iyiden iyiye kendisini hissettirmeye başladı. Bu noktada mesleki eğitime ağırlık verdiklerini dile getiren Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe meslek liselerinde dönüşüme gidileceğini duyurdu. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında dönüşüme başlanacağını belirten Akmeşe, “Yalova’da mesleki eğitimi çok önemsiyoruz. Özellikle de OSB’ler ve tersanelerle birlikte sanayileşmenin de arttığı Yalova’da mesleki eğitim giderek önem kazandı. Bu işletmelerimizde ara eleman arayışları da neredeyse tavan yaptı. Biz 14 Meslek Lisemizin nasıl pozisyon alması gerektiği noktasında tamamen yeni bir sayfa açıyoruz. Meslek Liselerimizle ilgili nasıl bir dönüşüm yapmamız gerektiği konusunda çalışmalar yaptık. 2024/2025 Eğitim ve öğretim yılında da bu dönüşüme yönelik adımları atacağız. Yakın zamanda da ilimize 2 tane daha Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi kazandırdık.” Dedi.

Açıklamalarında Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile yapılan işbirliğine de değinen Akmeşe, “Yalova’da bu anlamda Yalova Makine İhtisas OSB ile de ortaklaşa sürdürdüğümüz bir projemiz var. Ben mesleki eğitimin gelişimine verdiği desteklerden dolayı da buradan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’e teşekkürü bir borç biliyorum.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.