Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Eğitim Okuma Yazma Gününü Kutladı

Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü nedeniyle okuma-yazma kursu kursiyerleri ile birlikte bir tören düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Törende konuşan Yalova Halk Eğitim Müdürü Mustafa Güner, “Okuryazar olmayanların sayısın sıfırlamak düşüncesindeyiz” dedi.

Her yıl 8 Eylül tarihinde kutlanan Dünya Okuma Yazma Günü Yalova’da da etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü de Halk Eğitim Merkezi binasındaki Okuma-Yazma Kursu kursiyerlerinin de katılımı ile bir tören düzenledi. Törende konuşan Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Güner, “Bakanlığımız Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünün ” 8 Eylül Dünya Okuma-Yazma günü” kutlamaları için burada toplanmış bulunuyoruz. İlimizde okuma-yazma bilmeyen kalmaması için başlatılan ve yürütülen okuma-yazma kampanyalarına halkımızın ilgi göstermesini bekliyoruz. Yıllarca İlimiz halkına hizmet eden Halk Eğitimi Merkezi ve Çalışanları yine halkımızın hizmetindedir. 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılında açılan okuma-yazma kursu sayısı 29 bu kurslardan belge alan kursiyer sayısı kadın 197 erkek 109 toplam 306 kişidir.
İlimiz göç alan illerden olduğu için okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız sürekli değişmektedir. Biz çalışmalarımızla bunu en aza indirmek ya da sıfırlamak düşüncesindeyiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.