Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

E-Kayıtla Olmadı, Kurayla Öğrenci Alınacak

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 75.Yıl Ziya Gökalp ve 75.Yıl M.Akif Ersoy İlköğretim Okullarının e-kayıtla dolmayan 1.sınıf kontenjanları için, kurayla öğrenci alımı yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
E-Kayıtla Olmadı, Kurayla Öğrenci Alınacak

Milli Eğitim Komisyonu’nun gözetiminde, 8 Eylül Perşembe günü saat 14.00’teki kura çekimi için başvurular ise, öğrenci velileri tarafından bu iki okulun müdürlüklerine yapılacak. Kuraya katılmak için ön kayıtlar ise dün başladı ve 7 Eylül tarihine kadar sürecek. Kuranın geçerli sayılabilmesi için, iki okuldan yalnızca birinin tercih edilmesi gerekiyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıklamasında, “2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı e-kayıt sonucu kayıt bölgesinden fiziki kapasitesi dolmayan ilimiz, 75.Yıl Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ile 75.Yıl Ziya Gökalp İlköğretim Okulunda eksik kalan 1.sınıf öğrenci sayısı kadar öğrencinin, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 17.maddesinin (f) bendi gereği kura yöntemi ile alınması sağlanacaktır. Bu nedenle; komisyon gözetiminde 08.09.2011 Perşembe günü saat 14.00’da ilgili okul müdürlüklerinde kura çekimi yapılacaktır. Müracaatlar veliler tarafından ilgili okul müdürlüklerine yapılacaktır” denildi.
Kura çekimine katılabilmek için ise bazı şartlara uymak gerekiyor. 23 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında bu okullara ön kayıt başvurularını, öğrenci velilerinin ya da 1.derece yakınların yapması gerekiyor. 75.Yıl Ziya Gökalp ve 75.Yıl M.Akif Ersoy İlköğretim okullarının boş kalan kontenjanları ise kura çekiminden önce ilan edilecek. Öğrenci velilerinin, yalnızca bir okula müracaat etmeleri, her iki okula da kura için başvurulması durumunda başvurunun geçersiz sayılacağının dile getirildiği açıklamada, kura çekimi sırasında yedek kalanlara da sıra ve numara verileceği belirtiliyor. Kura Çekimi sırasında yedek kalanlara verilecek sıra ve numaralarla ilgili yedek kalanların hakları 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonuna kadar geçerli olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.