Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Proje Temizlik Ve Hijyen Konusunda Farkındalık Oluşturacak

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Milli Eğitim Bakanlığı ile OPET Petrolcülük AŞ arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” projesini Yalova’da da uygulamaya girdiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Bu Proje Temizlik Ve Hijyen Konusunda Farkındalık Oluşturacak

Akmeşe, proje ile tüm resmi okullarda temizlik ve hijyen konusunda farkındalık oluşturmanın, sağlıklı bir nesil yetiştirmenin ve okul sağlığını iyileştirmenin hedeflendiğini söyledi.

“Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” projesi 81 ille aynı anda Yalova’da da uygulamaya girdi. Proje ve projenin amacı hakkında bilgiler veren Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, proje kapsamında okul idarecileri ve destek personeline Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden “Okullarda Hijyen Eğitimi Semineri” verildiğini belirtti. Akmeşe, “Öğretmenlerimiz ise bu eğitimleri öğrenci ve veliye aktarıyor. Öğretmenlerimiz, ‘yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesi’ doğrultusunda okul ve çevresinde temizlik ve hijyen odağındaki dönüşüme liderlik ediyor. Sosyal sorumluluk kampanyaları ve iyi uygulama örnekleriyle okullarımızda temizlik kültürünü yaygınlaştırıyor” dedi.

Akmeşe, proje ile ilgili detaylı bilginin Tertemiz Yarınlar ve Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü web sitelerinde yer aldığını hatırlattı. Akmeşe, “Türkiye genelindeki tüm resmi okullarda görev yapan öğretmenler, öğrencileri ile birlikte oluşturdukları proje ekipleriyle ödüllü 'İyi Uygulamalar Yarışması’na da başvuru yapabilecekler. Yarışma, hijyen temalı uygulamaları kapsayacak. Gelin, daha temiz bir toplum için hep birlikte harekete geçelim” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.