Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Becan Yeni Müfredatı Ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu Eleştirdi

Eğitim-Sen Yalova Şubesi’ni ziyaret eden CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, yeni eğitim müfredatı ve Öğretmen meslek Kanunu üzerinden hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı eleştiri yağmuruna tuttu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Becan Yeni Müfredatı Ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu Eleştirdi

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Eğitim-Sen Yalova Şube Başkanı Hasan Türk’ü sendika binasında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Becan, yeni müfredat ve Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında önemli eleştirilerde bulundu.

Eğitim-Sen yöneticileri, hükümetten taleplerini yineleyerek, yeni eğitim müfredatı uygulamasının mevcut hükümetin siyasal ve ideolojik yaklaşımını yansıttığını ve "biat ve itaat"ı merkezine alan bir nesil yetiştirme programı olduğunu vurguladılar. Eğitim-Sen yöneticileri ayrıca, CHP Milletvekili Becan’a TBMM’de eğitim emekçilerinin sorunlarını dile getirdiği ve nazik ziyaretleri için teşekkür ettiler.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’nin eksikliklerle dolu olduğunu belirten CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, teklifin öğretmenlerin gerçek ve ivedi sorunlarına çözüm getirmediğini ifade etti. Becan, bu teklifin 14 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yalnızca 28 ay yürürlükte kalan 7354 sayılı “Öğretmenlik Meslek Kanunu”nu kaldıracağını belirtti.

Becan, yeni teklifin nitelikli eğitim amacına aykırı olduğunu, devletin eğitim alanındaki görev ve yükümlülükleri ile çeliştiğini ve birçok alanın Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanacak belirsiz yönetmeliklere bırakıldığını vurguladı.

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, yaptığı açıklamada, "Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin bu şekliyle geçmemesi için birlik, beraberlik ve dayanışma kararı aldık. Demokratik muhalefet olarak hep beraber bilimsel, laik, kamusal eğitim için mücadelemizde kararlıyız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.