Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupalı Öğretmenler Yalova'da

Avrupa Birliği projesi olan, “Şarkılar ve Oyunlarla Öğrenme Projesi” kapsamında 6 değişik ülkeden Yalova’nın Çukurköy İlköğretim Okulu’na gelen öğretmenler proje çalışmalarına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Bu kapsamda okuldaki öğrencilerde müzik ve dans gösterileri sundular. 20 kişilik öğretmen grubu, Şarkılar ve Oyunlarla Öğrenme Projesi ile ilgili çalışmalarını Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı olan Çukurköy’de gerçekleştiriyor. Bu kapsamda köy okulunun öğrencileri tarafından bir gösteri gerçekleştirildi. Gösteride köy okulunun öğrencileri, misafir ülkelerin dillerinde hazırladıkları şarkı ve oyunları sergilediler.
Okulda düzenlenen gösteriyi Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Karatekin ve Avrupa’dan gelen 20 kişilik öğretmen grubu izledi.
Proje ortağı okullarından birinin de kendilerinin olduğunu ifade eden Çukurköy İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Gökkaya, “Projenin diğer ortak okulları ise İtalya, İspanya, Yunanistan, Polonya, Romanya ve Bulgaristan. 2009 yılında başlayan Şarkılar ve Oyunlarla Öğrenme Projesi, Romanya tarafından geliştirildi. Projenin Romanya ve Polonya’dan sonraki 3’üncü toplantısı Türkiye’de yapılıyor. Daha sonra ise diğer ülkelerde proje çalışmaları devam edecek. Proje çalışmalarının masaya yatırılacağı toplantılar sonrasında birde ilerleme raporu hazırlanacak” dedi.
Projenin AB tarafından örnek proje olarak gösterildiğini dile getiren Gökkaya, “Proje ile öğrencilerin oyunlarla ve şarkılarla öğrenmelerinin uygulanabilirliğini ortaya koyuyoruz. Başarılı olursak ileride böyle bir model uygulamaya geçirilebilir” diye konuştu.
Gökkaya projenin amacını ise şu şekilde açıkladı:
“Geleneksel ve modern oyunlarla çocuklara birçok şeyin katılabileceği ve bunun eğitim ve öğretimden uygulanabileceğini düşündük. Bunu da birçok derste uyguladık. Özellikle anasınıfında çocuklar matematiği oyun ile öğrenebiliyorlar. Birçok oyunun bir amacı var. Çocuklara önemli davranışlar kazandırıyor.”
Gökkaya, oyunların artık evrenselleştiğini sözlerine ekleyerek, “Proje çalışmaları sırasında diğer ülkelerdeki oyunlarla bizim oyunlarımızın nerdeyse aynı olduğunu görüyoruz. Bu da oyunların evrensel bir hale geldiğini bize gösteriyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.