Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk’ün Sineması Sergiye Ev Sahipliği Yaptı

Termal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen yıl sonu sergisi tarihi bir mekanda düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Ulu Önder Atatürk’ün Termal’de kaldığı dönemlerde sinema olarak kullandığı ve daha sonra restore edilerek kafeye dönüştürülen mekan kursiyerlerin çalışmalarına ev sahipliği yaptı.

Termal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2009 / 2010 yılı meslek kursları yılsonu sergisini Sinema Kafe’de açtı. Serginin açılışı öncesinde bir konuşma yapan Termal Halk Eğitim Müdürü Eser Çakmakçı, ““ 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Merkezimiz tarafından 54 kurs açılmıştır. Sosyal ve kültürel kurslarımız 39, mesleki teknik kurslarımız 9, okuma ve yazma kurslarımız 9 adettir. Ayrıca TÜİK, Termal Belediyesi ve Turizm Otelcilik Lisesi ile işbirliği protokolü kapsamında 1 meslek kursu gerçekleştirilmiştir.

Toplamda 662 bayan, 514 erkek olmak üzere 1176 kursiyer açılan bu kurslardan yararlanmıştır. İlçemizin nüfusu göz önüne alındığında bu rakamların önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Kursiyer sayımız ilçe nüfusunun %20 sini geçmektedir. Ki bu oran gelişmiş ülkelerde %12 ve ülkemiz ortalaması %8 dir.Bu eğitim yılı içerisinde gösterdikleri gayret ve başarılardan dolayı usta öğretici ve kursiyerlerimize teşekkür eder ve başarılarının devamını dilerim “ dedi. Halk eğitim müdüründen sonra konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İNAN konuşmasında ” Örgün eğitimin yanında, katılımcı eğitim ile de toplumumuzda yaşam boyu eğitim anlayışını oturtmaya çalışıyoruz. Halk Eğitim merkezlerimiz açmış olduğu usta eğiticilerimiz tarafından verilen gerek mesleki ve gerekse sanatsal kurslar sayesinde, yaşam boyu eğitim toplumumuzda yaygınlaşacaktır. Kurslarda emek sarf edip sergileyen herkesi kutluyorum başarılar diliyorum “ dedi.

Konuşmanın ardından Termal Kaymakamı Murat Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İnan serginin açılış kurdelesini birlikte kestiler. Sergilenen çalışmaları inceleyen davetliler beğenilerini de dile getirdiler. Sergide ayrıca kursiyerlere sertifikaları da dağıtıldı. Kursiyerler sertifikalarını Kaymakamı Murat Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İnan’ın elinden aldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.