Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akmeşe, Uluslararası Programlar Hakkında Bilgi Aldı

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Volkan Cerrahoğlu'nu makamında kabul etti. Ziyarette uluslararası programlar da tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Akmeşe, Uluslararası Programlar Hakkında Bilgi Aldı

Türkiye Uluslararası Program Uygulayan Okullar Birliği Başkanı ve WCEP Canada Genel Müdürü Volkan Cerrahoğlu, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette Cerrahoğlu, ilimizde College Board tarafından düzenlenen Advanced Placement (AP®) (İleri Düzey Yerleştirme) Programı ile WCEP Liseli Büyükelçiler - Uluslararası Lise Öğrenci Değişim Programının uygulanması yönünde bilgi verdi.

Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Cerrahoğlu'ndan programlar hakkında detaylı bilgi aldı. Akmeşe, programların ilimizdeki liselerde uygulanması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.
AP Programı Nedir?

AP Programı, Amerikan liselerinde okutulan ve üniversite düzeyinde kredi kazandıran bir programdır. Dünyanın her yerindeki birçok lisede uygulanmakta olan bu program, öğrencilere lisedeyken üniversiteye hazır olma imkanı sunmaktadır.

WCEP Liseli Büyükelçiler Programı Nedir?

WCEP Liseli Büyükelçiler Programı, dünyanın farklı ülkelerinden lise öğrencilerini bir araya getiren bir değişim programıdır. Program kapsamında öğrenciler, birer "büyükelçi" olarak kendi ülkelerini temsil etme ve diğer ülkelerin kültürlerini tanıma imkanı bulmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.