Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akademisyenler Termal’de Bir Araya Geldi

Yüksek Öğretmenliler Derneği tarafından düzenlenen “Türk Milli Eğitiminin Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri” adlı seminer Yalova’nın Termal ilçesinde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Çok sayıda dernek üyesinin katıldığı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Yüksek Öğretmenliler Derneği Başkanı Dr. Nükleer Müh. Hasan Şahin, sempozyumda çıkan sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderileceğini ve tavsiye niteliğini taşıdığını söyledi. Şahin, eğitimcilerin Türkiye’de ekonomik olarak çok sakıntı yaşadığını belirterek, “Profesörlerimizin kafaları dolu ama cepleri boş. Bir milletvekili 6 bin TL maaş alırken benim maaşım ise bin 100 TL. Bu Türkiye’nin içler acısı halinin göstergesidir” dedi. Daha sonra ise bir konuşma yapan Dr. İbrahim Arıkan, siyasetin milli eğitimden uzaklaştırılması gerektiğini savundu. Arıkan, şunları söyledi:
“Bir koalisyon oluşturulduğunda partiler arasından Milli Eğitim Bakanlığı konusunda mücadele yaşanır. Çünkü okullarda siyasi olarak halka empoze etmek istenilen şeyler vardır. Türkiye’de artık milli eğitim bakanı sadece okul yapılması ve ihtiyaçların karşılanması için çalışmalıdır. Danıştay gibi bir kurum kurularak da milli eğitim yönetilmelidir” dedi.
30 Mayısta sona erecek olan sempozyumda daha sonra ise İstanbul Beykent Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aycan ve Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fak. Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Bozdemir sunumlarını gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.