Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovaspor’a Böyle Sahiplenilirdi!!

Her Pazar olduğu gibi bu Pazar günü de sizlere sunduğumuz nostalji haberleriyle, nostaljik bir gezintiye gidiyoruz. 1963 yılında kurulan Yalovaspor, Yalova için her şey demekti bir zamanlar. Henüz

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2005 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Her Pazar olduğu gibi bu Pazar günü de sizlere sunduğumuz nostalji haberleriyle, nostaljik bir gezintiye gidiyoruz. 1963 yılında kurulan Yalovaspor, Yalova için her şey demekti bir zamanlar. Henüz nüfusu 20 binlerde olan Yalova’da, Yalova spor maçlarını toprak sahada oynuyor. O günlerde oynadığı maçlara yüzlerce kişi gider, her türlü desteği Yalovaspor futbol takımına sağlardı.

Kurulduktan bir süre sonra İstanbul Amatör kümeye çıkan Yalovaspor’un deplasmandaki maçlarına gitmek için sabah Yalova iskelesinden kalkan 6.30 vapuruna binen Yalovalılar, maçın oynanacağı Vefa stadında saatler öncesinden yerini alırdı. Yalova ve Yalovaspor bilinci bir başkaydı o dönemler. Yalova ve Yalovaspor sevgisi en yüce değerlerden biriydi. Yalova’da toprak sahada oynanan maçta, su satan çocuklar buz gibi suyu, karşılıksız Yalovaspor oyuncularına taşır, Nedime teyze karşılık beklemeden Yalovasporlu futbolcuların formalarını Yalova deresi kenarında arap sabunuyla yıkar ve çitileyip öyle teslim ederdi futbolculara.

Yalovasporlu futbolcuları birer oyuncu olarak görmezdi Yalovalılar. Çünkü, onları oyuncu değil Yalova’nın evladı olarak bağırlarına basardı. İstanbul takımlarının Yalova’ya gelmesi halinde Pazar günleri Yalova’da işyerleri kapanır, doğruca Yalova sahasında soluklanılırdı. Yalovaspor futbolcuları da bir başkaydı o dönemler. Halkın içinde olur, halkın coşkusunu , üzüntüsünü birlikte yaşardı. O dönemler, Yalova’da yaşamak “ Yalovalı” olmak demekti. Yalova’nın suyunu içen, Yalova’nın ekmeğini yiyen, kendini Yalovalı olarak tanımlar ve Yalova için yüreği atardı. İşte o günlerden kalmış ve sararmış bir fotoğrafta gördüğünüz gibi Yalovaspor futbolcuları, yöneticileri bir Cumhuriyet bayramında Şimdiki Cumhuriyet Meydanında kortej oluşturmuş, kaldırımdaki Yalovalıları selamlıyor.

Korteji izleyen yüzlerce Yalovalı, evlerinin balkonlarından Yalovasporlu futbolculara sevgi gösterisinde bulunuyor o günlerde. İşte o günlerde Henüz Yalova’da “Yalovalıların” azınlıkta kalmadığı dönemlerde Yalova ve Yalova spor sevgisi bir başkaydı o dönemler. Fotoğrafın büyük halini görmek için tıklayınız.

Not: Nostalji haberlere ilgi duyan ve geçen haftalarda yayınladığımız nostalji haberlerini,okurlarımız ana sayfamızda yer alan nostalji bölümüne tıklayarak diğer haftalarda yaptığımız nostalji haberlere göz atabilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.