Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova, Hyundai İçin En Önemli Alternatif

Hyundai İcra Komitesi Başkanı Dong-Jin Kim ve Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar'ın da içinde bulunduğu heyet, AKSA Akrilik Kimya Sanayi Fabrikası'nda düzenlenen brifingde, Yalova Valisi

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2005 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Hyundai İcra Komitesi Başkanı Dong-Jin Kim ve Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar'ın da içinde bulunduğu heyet, AKSA Akrilik Kimya Sanayi Fabrikası'nda düzenlenen brifingde, Yalova Valisi Yusuf Erbay'dan bölgede bulunan araziler hakkında bilgi aldı. Erbay, Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfullah Akıncı'nın da katıldığı brifingde, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na 'Endüstriyel Sanayi Bölgesi'ne dönüştürülmesi için başvurulan bölgenin içinde yer alan 300 dönümlük arazinin özelliklerini anlatarak, Hyundai'ye her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.

Brifingin ardından Çiftlikköy İlçesi Nurova Çiftliği mevkiindeki alternatif alanları da gören Dong Jin Kim'in, deniz kenarında bir yer istedikleri için bu iki arsanın kendileri için uygun olmayacağını belirtmesi üzerine, yeniden 'Endüstriyel Sanayi Bölgesi' içinde bulunan arsa üzerinde görüşmelere devam edildi. Kim, özellikle AKSA'nın limanının çok yakında olmasının bir avantaj olduğunu ifade ederek, 'Biz Yalova'yı deniz kıyısı olduğu için tercih ettik. Önerilen arsa biraz daha genişletilirse, yatırımımız için Yalova olabilir' dedi.

Yalova’ya 14 kilometre mesafede deniz kıyısında olan ve senelerce askeriyenin mühimmat deposu olarak kullandığı arazi Hyundai yönetiminin ilgisini çekti. Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’nun yanı sıra çok sayıda birim müdürü ve oda başkanının da katıldığı brifing de Sanayi Bakanlığı tarafından Endüstriyel Sanayi Bölgesi olarak düşünülen 300 dönümlük arazi Dong Jim Kim ve beraberindeki heyete tanıtıldı. Buranın özelliklerini özetleyen Yalova Valisi Yusuf Erbay Hyundai’ye her türlü kolaylığı sağlayacaklarının da taahhüdünü verdi. Ardından hep birlikte araziye giden grup burada araziyi inceledi.

Henüz arazi arayışlarının sürdüğünü belirten Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, “Henüz bir bilgi vermek için erken. Şimdilik uygun arazinin arayışındayız. Fizibilite çalışmamızı tamamladıktan sonra buradaki bilgiler Kore’de değerlendirilerek yer hakkında karar verilecek.Bize bu yer 1 Nisan’a kadar verilirse hemen temel atma işlemine geçeriz” dedi.

Tanıtım ve yer arayışı gezisine, Yalova Valisi Doç. Dr. Yusuf Erbay, Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Aksa Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfullah Akıncı ve bürokratlar katıldı. Sunulan Sinevizyon gösterisiyle Taşköprü Endsütri Bölgesi’ndeki 1600 dönümlük arsayı Hyundai heyetine anlatan Erbay, bölgenin avantajlarına değindi. Erbay, 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde bakanlık ile ortak bir çalışma içine girerek arazinin teminini sağlayabileceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.