Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova En Çok Kadın Plajı Olan İl

Yalova Türkiye'de en çok kadın plajı bulunan il oldu. Yalova'da sadece kadınların kullanabildiği 6 adet plaj bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova En Çok Kadın Plajı Olan İl

Türkiye’de alternatif tatilin önemli unsurlarından biri olan kadın plajları sayısı son yıllarda artarak 28’e yükseldi. Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz kıyılarındaki kadın plajları yoğun ilgi görüyor. İmaj Fabrikası Yayınları’ndan çıkan Kadın Plajları Rehberi’nden derlenen bilgilere göre; Antalya, İzmir, Muğla, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Ordu, Samsun, Düzce ve Trabzon’daki plajların 11’i belediyeler, beşi lüks oteller, 10’u özel işletmeciler tarafından hizmete açıldı. İki plaj ise eskiden beri kadın plajı olarak kullanılıyor.

CHP’li belediye de kadın plajı işletiyor

Plajlardan 10’u Ak Parti’li (Antalya, Kocaeli, Bursa, Ordu, Samsun, Düzce, Trabzon), biri CHP’li (Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesi) belediye tarafından işletiliyor.

Marmara’da 14 kadın plajı var

Marmara Bölgesi 14 kadın plajı ile ilk sırada yer alıyor. Marmara’yı altı plajla Karadeniz, beş plajla Akdeniz izliyor. Üç kadın plajının bulunduğu Ege dördüncü sırada. En çok kadın plajı bulunan iller ise Yalova (altı plaj) ve Antalya (beş plaj).

Tüm personeli kadınlardan oluşuyor

Türkiye’de ilk kez hazırlanan Kadın Plajları Rehberi’nde, bütün personeli kadınlardan oluşan kadın plajlarına nasıl gidileceğinden sunulan hizmetlere, plajların telefon numaralarından handikaplara kadar merak edebileceğiniz bilgilere yer veriliyor.

28 Şubat sürecinde kapatılmıştı

“Şimdi gözlerden uzakta, serin sularda özgürce yüzmek, kumlara yatıp güneşlenmek hayal değil” sloganıyla satışa sunulan rehberde, muhafazakâr kadınların en çok zorlandığı şeylerden birinin deniz tatili olduğu vurgulanıyor.

2000’li yıllardan önce Türkiye’de az sayıda bulunan kadınlara mahsus plajlar 28 Şubat sürecinde kapatılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.