Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Usulsüz Kadrolaşma

CHP İl Başkanı Fitoz, AKP'nin usulsuz kadrolaşmalarla Yalova'ya zarar verdiğini belirtti. Fitoz yaptığı açıklamada; Akp ülke genelinde olduğu gibi Yalova’da da kadrolaşma çalışmalarını hızla sürdürürk

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2005 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

CHP İl Başkanı Fitoz, AKP'nin usulsuz kadrolaşmalarla Yalova'ya zarar verdiğini belirtti. Fitoz yaptığı açıklamada; Akp ülke genelinde olduğu gibi Yalova’da da kadrolaşma çalışmalarını hızla sürdürürken, özellikle milli eğitim alanında usulsüz kadrolaşmalarına bir yenisini ekledi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan iki şube müdürünün sözüm ona istifasıyla boşalan makamlarına şimdilik bir atama yapılarak son usulsüz atamaya imza kondu.

İki istifaya sözüm ona dememin nedenini açıklayarak sözlerime devam etmek istiyorum. Aslında görünen köy kılavuz istemiyordu. Bu iki değerli ve tecrübeli bürokrat arkadaşlarımız zaten AKP’nin siyasi baskıları nedeniyle bir anlamda istifaya zorlandıkları gibi, istifa dilekçelerini vermeseler de görevden alınacaklardı. Biliyoruz ki onlar kurumlarını yıpratmamak adına istifa ettiler ve hukuki itiraz yerine görev yerleri okullarına dönmeyi yeğlediler. Bundan en büyük zararı Milli Eğitim Müdürlüğünün göreceğini zaman gösterecektir.

Eğitim ciddi bir kurum olmasına karşın, AKP, Yalova’da bunu hiçe sayar davranış ve atamalar içine girerek, yöneticilik tecrübesi olmayan insanları göreve getirerek kadrolaşma çalışmalarını sürdürmektedir. Zararı görense Yalova olmaya devam etmektedir.

İşte en yakın örnek; bilgi-işlem müdürlüğünün atıl hale düşürülmesidir. Soru bankası olan ve ulusal sınavlarda Yalova’nın başarısına somut katkılar sağlayan “yalbim.org” web adresi yayına kapatılmıştır. Geçtiğimiz yıllarda dört defa yapılan, öğretmen performansı ile öğrencilerin başarı düzeyini gösteren müdürlük sınavının sayısı azaltılmış, hatta iptal edilmiştir. Böyle bir mantığı kabul etmek mümkün değildir. Şimdiden tüm sorumluları uyarıyoruz. Gelişmeler bu şekilde olumsuz devam ettiği sürece Yalova, o kanıksanan başarısından hızla aşağıya düşecektir. Belki önümüzdeki sınavlarda başarıdan izler görülecek, ancak gelecek yıl bireysel başarı dışında, kitlesel, başka bir deyişle il bazında başarıdan eser kalmayacaktır.

Gelelim milli eğitim müdürlüğündeki son kadrolaşma olayına. Alışkanlık haline getirilen “Din bilgisi öğretmenlerini” atama hastalığına bir yenisi eklenmiştir. Bunu söylerken “Din dersleri öğretmenlerinin” yönetici olarak atanmasına karşı olduğum anlaşılmasın. Diğer öğretmenler gibi onlarda yönetici olabilirler, oluyorlar da zaten. Burada karşı çıktığım, yapılan beş altı atamanın tamamının bu branştan olmasıdır. Eğer sadece Matematik veya Edebiyat öğretmeninden atama yapılmış olsaydı aynı tepkiyi gösterirdim. İnsan sormadan edemiyor “Din dersleri öğretmenlerinin” ayrıcalığı ne? Yönetici atandıklarında keramet sahibi mi oluyorlar?

Yatırım gibi çok dikkat edilmesi gereken, en küçük hatayı affetmeyen şube müdürlüğünün başına bir gün dahi yöneticilik tecrübesi olmayan bir din bilgisi öğretmeni atanmıştır. Bu arkadaşımızın ne özelliği var da bu kritik göreve getirildi diye araştırdığımızda kendisinin AKP den Belediye Meclis üyesinin kardeşi olması dışında bir özelliğini görememekteyiz. Peki soruyoruz bu usulsüz ve siyasi kadrolaşma değildir de nedir?

En büyük korkumuz ise bütün din bilgisi öğretmenleri bir yerlere yönetici olarak atandığından okullarda din ve ahlak dersi verecek öğretmenlerin kalmayacağıdır. Düşünüyoruz da, acaba bu gidişle din derslerine camilerimizde görev yapan imam ve müezzinimizler mi girmeye başlayacaklar.

Ben yaptım oldu mantığındaki AKP’nin il yöneticilerine sesleniyorum. Siyaseten kadrolaşacağız derken Yalova’ya ciddi ve telafisi olmayan zararlar veriyorsunuz.

Unutmayın!
Sizlerinde çocukları ve torunları var.
Bu gemi batarsa içinde sizlerde boğulursunuz!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.