Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toplantı Gündemi: Okullardaki Şiddet

Okulları adeta bir kabus gibi saran ve her gün onlarca çocuğun yaralanmasına ve hatta ölümüne sebep olan şiddet olayları, Yalova Valiliği tarafından organize edilen bir toplantıyla masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2006 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Okulları adeta bir kabus gibi saran ve her gün onlarca çocuğun yaralanmasına ve hatta ölümüne sebep olan şiddet olayları, Yalova Valiliği tarafından organize edilen bir toplantıyla masaya yatırıldı. Şiddet olaylarının önüne geçilmesini hedefleyen toplantıya Vali Yusuf Erbay, Emniyet Müdürü Ahmet Çokgüler, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ferit Sucuka, Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç, okul müdürleri, okul aile birlikleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Erbay, 'Yalova'daki eğitim kurumlarımızda münferit birkaç olay dışında şiddet yaşanmıyor. Ancak bu tedbir almamamız anlamına gelmez. Zira denizin hemen karşı tarafı olan İstanbul'da lise öğrencileri birbirlerini bıçaklayıp öldürüyor. Bu çok vahim bir olay. Bu olayların ilimize sıçramaması için daha şimdiden neler yapılması gerektiğini kararlaştırmamız lazım. Bu noktada eğitim camiasına, okul aile birlikleri ve ailelere büyük işler düşüyor. Bu kurumların emniyet güçlerimizle de koordineli çalışmaları şart' dedi.

İl genelinde yaygın olarak bulunan internet kafelerde şiddet içeren oyunların ve televizyonlarda yayınlanan mafya dizilerinin çocukların suça ve şiddete yönelmesinde etkili olduğunu söyleyen yetkililer, bu oyun ve dizilerin yasaklanmasını talep etti. Yalova Valiliği'nin İçişleri Bakanlığı'na bu konuda bir talep götürmesinin vurgulandığı toplantıda, okullardaki psikolojik ve sosyolojik destekleme faaliyetlerine de ağırlık verilmesi benimsendi. Benzeri toplantıların değişik zamanlarda düzenlenmesinin kararlaştırıldığı toplantıda, okul aile birlikleri başkanları ile veliler de söz alarak sıkıntılarını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.