Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban Bayramı Öncesi Denetimler Artırıldı

Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri bayram öncesinde özellikle tatlı üretimi yapan gıda satış işletmelerini sıkı denetime aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Kurban Bayramı Öncesi Denetimler Artırıldı

Yalova İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İbrahim Görentaş, Yalova halkının Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu geçirebilmeleri için bir yandan kurban pazarlarında bir yandan da bayramların vazgeçilmez ürünleri olan tatlı, çikolata, pasta, börek imalat ve satış yerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdığını belirtti. Özellikle son hafta içerisinde yoğunlaşan denetimlerde imalathane ve satış yerlerinin sıkı bir şekilde denetlendiğini belirten Görentaş, “Vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketebilmelerini sağlamak amacıyla 6 Gıda Denetim Ekibimizle 7/24 esasına göre denetim yapıyoruz. Yalovalıların güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak bizim en önemli görevimiz. Bu konuda kesinlikle tavizimiz yok. Bu açıdan işletmelerimizin titiz ve dikkatli davranmalarını istiyoruz. Hiç kimsenin bayramdaki yoğunluğu bahane ederek hijyenden ödün vermesini kabul etmiyoruz” dedi.

Denetimlerin bayram boyunca devam edeceğini ifade eden Görentaş, bayram öncesi şekerleme, tatlı ve börek gibi tüketimi artacak ürün üreten ve satan işyerlerini denetleyeceklerini belirtti. Görentaş; “Hijyenik ve uygun olmayan ortamlarda gıda üreterek halkımızın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek ve mevzuatta yer alan en yaptırımlar uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın gıda konusunda şüpheli gördükleri olumsuzlukları ALO 174 GIDA hattına bildirmeleri durumunda yapılan ihbar ve şikâyetler en kısa sürede değerlendirilecektir” dedi.

İbrahim Görentaş; “Vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketebilmeleri için, etlerin parçalanması ve kıyma yaptırılması işlemlerini et ürünleri işleyen ruhsatlı yerlerde yaptırmaları, sokak aralarında ve yol kenarlarında ruhsatı olmayan kişileri tercih etmemeleri gerekmektedir. Bilindiği üzere et çabuk bozulan çok hassas bir gıdadır. Uygun olmayan şekilde işlenen ve depolanan etlerde birçok tehlikeli bakteriler oluşur ve bu bakteriler insan sağlığı için önemli bir tehdittir. Kesim sonrası elde edilen etlerin, hemen tüketilmesi ya da dondurulması uygun olmadığından bu işlemlerden önce ambalajsız olarak olgunlaştırılmaları gerekir. Bu amaçla etler kesim sıcaklığından oda sıcaklığına düşene kadar bekletildikten sonra soğutmaya alınmalıdır.

İl Müdürlüğü olarak insan sağlığını ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılık ve hassasiyetle devam edecektir. Tüm vatandaşlarımızın, sağlık ve mutluluk içerisinde bir Kurban Bayramı geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.