Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İDO’nun Kadın İşçileri Bayramı İşsiz Geçirdiler

İDO İşletmesinde kadın işçi olmak çok zor. Topçular-Eskihisar hattında İDO’ da çalışan kadın işçilerden 19’u bayramda işten çıkartıldı. Bayram öncesi işsiz kalan kadınlar, işlerine kadın oldukları içi

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2005 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

İDO İşletmesinde kadın işçi olmak çok zor. Topçular-Eskihisar hattında İDO’ da çalışan kadın işçilerden 19’u bayramda işten çıkartıldı. Bayram öncesi işsiz kalan kadınlar, işlerine kadın oldukları için son verildiğini öne sürdüler.

Topçular-Eskihisar arabalı vapur hattında, kasa sorumlusu ve büfeci olarak çalışan 19 kadının işine son verilirken, vardiya sistemiyle 24 saat boyunca gemilerin büfesinde servis elemanı ve kasa sorumlusu olarak görev yapıyorlardı. Bayram öncesi işsiz kalan kadınlar, “Gece hat daha sakin olur ve genelde kamyoncular biner. O nedenle gece yolculuklarında uygunsuz şeyler yaşanabilirmiş. Böyle bir gerekçe kadınlık onurumuzu incitiyor. İşimizi geri istiyoruz” diye yaşadıklarına isyan ediyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin gemicili işletmelerindeki kafeteryalarını işleten Beltur'un taşeronluğunu yapan Trios şirketi yetkilileri “Biz verilen emri uyguladık” derken, Beltur Genel Müdürü Ertan Keleş, “Eğer kadın erkek ayrımı yapsaydık onları hiç işe almazdık. Kış sezonu nedeniyle gişelerin cirosunda yüzde 50 düşüş yaşandı. Bu nedenle büfede çalışanları çıkardık. Kimlerin çıkarılacağına taşeron şirket karar verdi” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.