Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gezici Sağlık Aracı Altınova'daydı

Sağlık hizmetlerinin ülke genelinde erişilebilirliğinin artırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması yönünde uygulamaya konulan çalışmalar kapsamında. Sağlık Bakanlığı tarafından Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis edilen gezici sağlık aracı hizmette başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Gezici Sağlık Aracı Altınova'daydı

Sağlık Bakanlığı tarafından Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis edilen gezici sağlık aracı  sağlık okuryazarlığının geliştirilmesi kampanyası dahilinde Altınova ilçesini ziyaret etti.

​Toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili farkındalık ve kontrol yeteneklerinin artırılması, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinin sağlanması, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi, bireylerin daha fazla bilgi edinmesi yönünde hizmet veren  gezici sağlık aracının ziyareti sırasında Halka yönelik sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite gibi konularda vatandaşlara bilgilendirmeler yapılarak, eğitici broşürler dağıtıldı. Araç içerisinde kurulu televizyon ile sağlıklı yaşam konulu kısa filmler aracı ziyaret eden vatandaşlara izletildi. Ayrıca halkın tansiyon ve kan şekeri ölçümleri yapıldı.


Yalova'da da ilgi büyük
Diğer yandan 16 Haziran 2016 tarihinden beri her gece Cumhuriyet Meydanında kapılarını açan gezici sağlık aracına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyorlar.  Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Sami Köseoğlu ve şube çalışanlarının görev aldığı araçta vatandaşlara sağlık konularında bilgilendirmeler yapılırken, broşür ve kitaplar hediye ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.