Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Zamanlar Yalova Pazarı

Bundan 45 yıl önce Yalova’da bir Cumartesi pazarı. Sabahın ilk ışıkları. Yalova’nın hemen hemen tüm köylerinde üretilen sebze ve meyveler Pazaryerinde yerini almış. O tarihlerde seralarda domates, bib

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2005 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Bundan 45 yıl önce Yalova’da bir Cumartesi pazarı. Sabahın ilk ışıkları. Yalova’nın hemen hemen tüm köylerinde üretilen sebze ve meyveler Pazaryerinde yerini almış. O tarihlerde seralarda domates, biber değil, sadece çiçek yetiştirilen yıllar. Cumartesi Pazarı âdete o yıllarda birer panayır olurdu. Alışverişten çok, dostluklar pekişir, hal hatır sorulur. Cumartesi pazarı Adalar yolcularının en fazla rağbet ettiği bir yerdi. Elma’nın dalından kopartılıp, doğrudan satıldığı bir yer Yalova Cumartesi pazarı.

Kurtköy’lü Osman’ın, Kılıç köylü Mehmet’in buluştuğu yer. Samanlı köylü Ayşe’nin, Elmalık köylü Fatma’nın buluşup dertleştikleri bir buluşma merkezi adeta Yalova Cumartesi pazarı. Cumartesi pazarı deyip geçmeyin. Burada sadece Pazar değil, En büyük dostlukların kurulurdu, kimi zaman ise , en büyük aşkların filizlendiği bir yer olurdu Cumartesi pazarı. Fotoğrafın büyük halini görmek için tıklayınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.