Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binicioğlu, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu mahalle muhtarlarıyla Uygulama Otelinde yemekli bir toplantı düzenledi. Binicioğlu toplantıda son günlerde Yalova kamuoyunu meşgul eden TİGEM ve Hacımehmet

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2005 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu mahalle muhtarlarıyla Uygulama Otelinde yemekli bir toplantı düzenledi. Binicioğlu toplantıda son günlerde Yalova kamuoyunu meşgul eden TİGEM ve Hacımehmet Ovasında yapılması düşünülen toplu konut yapımına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

Binicioğlu TİGEM hakkındaki düşüncelerini Yalova’daki mahalle muhtarlarına şöyle aktardı; “Maliye Bakanımız ve Başbakanımız ile yaptığımız görüşmede TİGEM ve Yürüyen Köşk hakkında kamuoyunda konuşulanları görüştük. Basında çıkan haberlerin doğruluğunu Başbakanımız sordu. Harita üzerinde TİGEM arazisinin yerini ve Yürüyen Köşk’ün yerini kendilerine gösterdim. Böyle bir spekülasyona kendileri de şaşırdı. Ne yapabileceğimizi sordu. Burada yapılan planlamayı kendilerine aktardım. Doğabilecek spekülasyonları önlemek amacıyla yapılması planlanan turizm yatırımlarının ihalesinin devletçe yapılmasını kararlaştırdık.

Böylece yok Dubaililere satıyorlar, yok Ahmet’e verdiler Mehmet’e vermediler diye polemikte ortadan kalkmış olacak. Bunları konuşurken yatırımcıların burayı daha cazip bulması ve katılımın artması amacıyla sayın Başbakanımız Yalova’nın batısını turizm bölgesi ilan ederek batıda yapılacak olan turizm yatırımlarına teşvikler verelim dedi. Buda yatırımcı açısında cazip koşulların doğmasını sağlayacak ve yıllardır gerçekleştirmeye çalıştığımız Turizm Kenti Yalova artık lafta kalmayıp fiiliyata geçmiş olacak. TİGEM’le ilgili tarım arazilerinin korunması vasfı aynen geçerli kalarak bizim yapmayı planladığımız üniversite alanı vb. projeler aynen devam edecek. Üniversite konusunda da sayın Başbakanımızla görüşerek bu konudaki kararlılığımızı kendisine aktardım. Vakıflarla yapmış olduğumuz görüşmeleri dile getirdim. Devlet Üniversitesi için konuştum.

Bazı eksikliklerimizi bize anlattı ve alternatiflerini söyledi. Bu konular üzerinde biraz çalışarak TBMM’de bir takım girişimlerde bulunacağız. Kent ekonomisine de büyük katkı sağlayacak olan üniversite’yi kentimize kazandırmak için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Toplu Konut içinde görüşmelerimiz oldu. 1100 konutluk Hacımehmet Ovasında Toplu Konut yapımına çok kısa bir zamanda başlanacak. Dar gelirli vatandaşlarımızı da burada düşünerek kendilerini ev sahibi yapabilmek için çaba içerisindeyiz” dedi.

Binicioğlu muhtarların mahalleler ile ilgili taleplerini de dinleyerek; “Bana bir çok vatandaşlarımız parke yol ve asfalt yol talebiyle geldi. Geçici olarak kendilerine çözüm üretebileceğimizi kalıcı yol çalışmalarının doğalgazdan sonra yapılacağını defalarca dile getirdim” diyerek konuşmasını şöyle tamamladı; “Doğalgaz sonrası yollarla ilgili sıkıntılar ortada. Bunu bildiğimiz için kısa vadeli çözümler ürettik. Şimdi sizlerden istediğim mahallelerimizde hangi sokaklar problemli hangi sokaklarda çalışma yapılması gerekiyor bu talepleri bana bildirmeniz. En kısa zamanda bu aksaklıkları gidererek vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm üreteceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.