Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bez Bebek Yapmayı Öğreniyorlar

Yalova El Sanatları Derneği bünyesinde Bez Bebek Eğitmenliği yapan Filiz Baykal, gençlere yönelik kurs açtı. Yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirmek isteyen gençler, kursta bez bebek yapımını öğreniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Bez Bebek Yapmayı Öğreniyorlar

Kuvars Mimarlık Tasarım Atölyesinde verilen eğitim ile hem eğlenen hem de öğrenen gençler, oldukça güzel ürünler ortaya çıkarıyor. Bez bebek yapımının çocukluk hayali olduğunu söyleyen Bez Bebek Eğitmeni Filiz Baykal, amaçlarının farklılık ve farkındalık yaratmak olduğunu kaydetti. Baykal, “Özel sektörden emekli olduktan sonra sadece boş zamanlarını değerlendirmek için başladığım çorap bebek, taş bebek derken bez bebekler ilgimi çekmeye başladı. Çok araştırmalar, çok denemeler yaparak bir şeyler ortaya çıkartmaya başladım. Daha sonra özel dersler ve çeşitli workshoplara katılarak kendimi geliştirmeye çalıştım. Bundan sonra artık sizin hayal gücünüze ve çalışmanıza kalıyor. Bez bebek yapmayı hiç bırakmadım. Sürekli denemeler yaptım. Çok çirkin, acayip bebekler de ortaya çıkardım ama bazen de kendimin dahi inanamayacağı bebekler yaptım” dedi.

Yalova El Sanatları Derneği bünyesinde bez bebek yapımı, taş boyama, geri dönüşüm ürünlerini değerlendirme ve hediyelik eşya gibi konularda eğitim verdiğini belirten Baykal, ürünlerine Kuvars Mimarlık Tasarım Atölyesinde de sattığını ve teşhir ettiğini kaydetti. Baykal, çocukluk hayali olan ve gerçekleştiren sanatını şöyle değerlendirdi: “Bir şeylerle uğraşmak veya hobi olarak başladığı merakım bana ve aile bütçesine katkıda bulunmama olanak sağlıyor. Kendime zaman ayırarak bir şeyler üretmenin hazzı ile kafamı boşaltmama yardım olarak doğal terapi yapıyorum. Bez bebek yapımını çocuk, genç herkes yapabilir. Bunun cinsiyeti ve kategorisi olamaz. Yeter ki istemek lazım. Ürünlerimiz tamamen doğal ürünlerdir. Kullanılan malzemeler çocukların sağlığına hiçbir olumsuz etkisi yok. Eskiye dönüş yaparak kendi bebeğimizi kendimiz yapıyoruz. Burada amacımız farklılık ve farkındalık yaratmaktır. Yalova halkını, Hürriyet Mahallesindeki Kuvars Mimarlık Tasarım Atölyemizi gezip, eserlerimizi görmeleri için davet ediyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.