Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anavatan’da Tüzük Değişikliği

Anavatan Partisi il Başkanı Mehmet Aslıyüksek, ANAP’ın tüzük değişikliği ile bundan böyle kısa adının “ANAVATAN” Partisi olduğunu olağanüstü kongre ile ANAVATAN Partisinin Türkiye’nin değişim ve alter

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2005 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Anavatan Partisi il Başkanı Mehmet Aslıyüksek, ANAP’ın tüzük değişikliği ile bundan böyle kısa adının “ANAVATAN” Partisi olduğunu olağanüstü kongre ile ANAVATAN Partisinin Türkiye’nin değişim ve alternatif ihtiyaçlarına akılcı, gerçekçi, projeci, çözüm odaklı bir stratejiyle sürekli büyüdüğünü söyledi. Aslıyüksek Tüzük değişikliği ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Anavatan Partisi siyaseti, toplumun iradesi ve denetleme gücüyle katıldığı bir sürece dönüştürerek, kadınlar ile gençleri siyaset yapmaya teşvik ederek, siyasi katılım açısından uygulanabilir ve samimi “Kadın” ve “Gençlik” stratejileri geliştirerek “yeniden yapılanma” sürecini öncelikli olarak kendisinden başlatmakta ve benimsediği tüzük değişiklikleriyle parti içi demokrasiyi bir an önce işler hale getirmektedir. Partimizin 4 Haziran 2005 tarihinde yapılan Olağanüstü Kongresinde 'Yeni Siyaset, Yeni Türkiye' anlayışı doğrultusunda, çoğulcu, katılımcı ve müzakereci demokrasi ilkelerine dayanan yeni bir 'Parti Kültürü' yaratmak amacıyla Parti Tüzüğünde aşağıda yazılı konularda radikal değişiklikler yapılmıştır.Partimizin tüm yönetim organlarında, delegelerinde ve aday tespitlerinde kadınlara ve gençlere 1/3 oranında kota uygulaması getirilmektedir.

2.Mal Beyanı Zorunluluğu
Genel Başkan, MKYK ve MDK üyeleri ile Parti Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının her yıl “güncellenmiş mal beyanı bilgileri” Anavatan Partisi’nin Web Sayfasında yayınlanacaktır.

3.Siyasi Etik : Parti Yöneticilerine Taahhüt İşi Yasağı
Genel Başkan, MKYK ve MDK üyeleri ile Parti Milletvekilleri devletten ve diğer kamu tüzel kişilerinden veya bunların katıldığı teşebbüs ve ortaklıklardan doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir taahhüt işi alamayacaklardır.
Ayrıca Partinin bu yöneticilerinin 3.dereceye kadar kan ve sıhhi hısımları ile İl ve İlçe Başkanları devlet veya diğer kamu tüzel kişilerinin ve bunlara bağlı kuruluşların “yönetim ve denetim kurulları”nda görev alamayacaklardır.

4.Genel Başkanlık Görev Süresi
Genel Başkanın görev süresi 10 yıl ile sınırlandırılmaktadır. Bu süreyi aşan görev taleplerinde “nitelikli çoğunluk” aranacaktır.

5.Önseçim
Parti adaylarının tespitinde, toplam seçmen sayısının % 5’i kadar kayıtlı üyeye ulaşan seçim çevrelerinde, “ön seçim” esas haline getirilmektedir.

Ön seçim ya tüm üyelerin katılımıyla, yada delegelerle yapılabilecektir. Ancak delegelerle ön seçim yapılması halinde parti üyesi olma şartı aranmaksızın o seçim çevresindeki tüm muhtarlıklar, meslek kuruluşları ve sendikaların yerel başkan ve yöneticileri ile sektörel politika komisyonlarının üyeleri de parti adaylarının belirlenmesinde oy hakkına sahip olacaklardır.

6.Sektörel Politika Komisyonları
Hem Genel Merkez, hem de İl ve İlçe düzeyinde “sektörel politika komisyonları” kurulacaktır.
Parti Politikalarının oluşturulmasında bu komisyonların ağırlıklı bir rolü olacak ve bu komisyonlara katılımda parti üyeliği şartı aranmayacaktır. Dolayısıyla, başta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olmak üzere alanında uzman kişiler bu komisyonlarda yer alabilecek, bu yolla partinin toplumla iletişim ve etkileşimi en üst düzeye çıkarılacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.