Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahilik Haftası Kutlanmaya Başlandı

Ahilik Haftası Yalova’da Atatürk Anıtına çelenk konulması ile kutlanmaya başlandı. Yalova’da yılın Ahisi ise Şükrü Aslıatik oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Ahilik Haftası Kutlanmaya Başlandı

22-23 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası ile ilgili ilk program Cumhuriyet Meydanında düzenlendi. Yalova Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Alparslan Tunalı ile Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin’in ile Yalova Vali Yardımcısı Ahmet Kurt ve YTSO Yönetim Kurulu üyeleri Atatürk anıtına çelenk sunduğu törende esnaf oda ve birliklerinin başkanları da hazır bulundu.  Buradaki programın ardından Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ziyaret edildi. Konuklarını Yalova Valiliği Toplantı Salonunda kabul eden Cebiroğlu,  “Hacı Bektaş Velinin önerileri ile kurulan ve bugünkü Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının temellerini oluşturan Ahilik kurumu bu milletin en önemli değerlerinden birisidir. Ülkemiz ve ilimizde tüm esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutlarım” dedi.

YESOB Başkanı Hüseyin Çetin ise hafta nedeniyle bir konuşma yaparak, “Dürüstlük, karşılıklı sevgi, saygı ve güven temelinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ekonomiye yansıtan Ahilik teşkilatı ve kültürünün günümüz esnaf ve sanatkarlar birlikleri için sosyal bir miras, bir rehberdir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcisi olarak Ahilik Haftası dolayısıyla tüm esnaf ve sanatkarlarımızı kutlarım” dedi.

Buradaki ziyarette Yalova’da yılın Ahisi seçilen Şükrü Aslıatik'e de teşekkür belgesi YESOB Başkanı Hüseyin Çetin tarafından takdim edildi. Yılın Ahisi seçilmesi nedeniyle bir konuşma yapan Şükrü Aslıatik  ise, “Meslek hayatımda çok uzun yıllar harcadım. İşimi hep sevdim. Hep saygı duydum. Hep etik kurallara bağlı kaldım. Çıraklar yetiştirip mesleğe hizmet ettim. Bundan sonrada böyle çalışacağım” dedi.

Yılın Ahisi seçilen Şükrü Aslıatik'e Ahilik Cübbesini ise Yalova Valisi Selim Cebiroğlu giydirdi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na Yalova Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Alparslan Tunalı tarafından hafta anısına çiçek takdim edildi. Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.