YTSO’da Meslek Liseleri Çalışma Grubu Toplantısı Gerçekleştirildi

Yalova Vali Yardımcısı Osman Sarı’nın katılımıyla, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) ile Yalova Girişimci Kadınlar Derneği iş birliğinde, meslek liselerinin gelişimini desteklemek, tercih edilme oranlarını artırmak ve mezun olan gençlerin iş hayatına doğrudan katılımını güçlendirmek amacıyla oluşturulan Genç Rota Çalışma Grubu toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2025 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2025 14:17
yalovamiz.com

Yalova Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, YTSO ve YAGİKAD protokolü kapsamında düzenlenen toplantı, ortaokullarda görev yapan rehber öğretmenlerin katılımıyla yapıldı. Program kapsamında rehber öğretmenlere meslek liselerine ilişkin bilgilendirme sunuldu; sahadaki uygulamalara yönelik istişarelerde bulunuldu, soruları yanıtlandı ve görüş ile önerileri alındı.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE KARARLILIKLA SÜRDÜLECEK

Toplantı, Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Oya Akbulut ve YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek’in açılış konuşmalarıyla başladı. Program, Yalova Makine OSB Temsilcisi Özge Yılmaz, Dündar Çiçekçilik yetkilisi Ahmet Dündar, Okaytaş Madencilik yetkilisi Kazım Demirtaş, Özkanoğlu Makine yetkilisi Nuriye Özkanoğlu, Cemre Tersanesi yetkilisi Sefer Karaot ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ersin Korkut’un katılımı ve sektör deneyim paylaşımlarıyla devam etti.

Gençlerimizi işsizliğe değil üretime yönlendirmeyi, mesleki eğitimi güçlendirmeyi ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetişmesine katkı sunmayı amaçlayan Genç Rota Projesi kapsamında çalışmaların önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.