Yolunu Şaşıran Tilki Doğal Yaşam Alanına Bırakıldı

Yalova’da yolunu şaşırarak şehre inan tilki Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü tarafından yakalanarak doğal yaşam alanına salıverildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Şehir merkezinde bir Tülki gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemediler. Durumun bildirilmesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü ekipleri ise Tilkiyi kısa sürede yakalayarak bir kafese koydu. Yolunu kaybeden ve yanlışlıkla şehir merkezine indiği anlaşılan Tilki’nin aç ve susuz kaldığı için bitkin düştüğü tespit edildi. Bunun üzerine önce sağlık kontrolünden geçirilen Tilki ardından yiyecek ve su verilerek beslendi. Kısa süre içerisinde yeniden kendisini toparlayan Tilki ekipler tarafından kafese konarak doğal yaşam alanına bırakıldı.

Vahşi hayvanların sıklıkla şehir merkezine inmediklerini ancak böyle bir durumla karşılaşıldığında ise vatandaşların kesinlikle bu hayvanlara yaklaşmamaları gerektiği vurgulandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü ekipleri bu gibi durumlarda ya da yaralı bir yabani hayvan görüldüğünde kendilerine haber verilmesini istediler.