Soydaşlar Oy Kullandı

Yalova Gaziosmanpaşa İlkokulunda kurulan seçim sandığında Yalova’da yaşayan  bin 450 Bulgaristan vatandaşı  sandığa giderek Bulgaristan seçimleri için oy kullandılar.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova’da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmak için okula gelirken daha önce 3 seçim sandığı konulan Gaziosmanpaşa İlkokulunda bu kez çifte vatandaş olanlar 1 sandıkta oy kullanmak zorunda kaldılar. Oy kullanma işlemleri sırasında Kiril alfabesiyle form doldurulması istenirken, sandık başında Kiril alfabesini  bilmeyenler uzun süre beklemek zorunda kaldılar. Sabah 07:00 itibarı ile başlayan oy kullanma işlemi akşam 17:00'de tamamlandı.

Salman'dan seçmenlere ziyaretYalova Belediye Başkanı Vefa Salman’da kuyrukta oy verme sırasını bekleyen çifte vatandaşlara  Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Başkanı Lütfi Özgür’le birlikte lokum dağıtarak kullanılacak oyların hayırlı olmasını temenni etti. Seçimler hakkında bilgi veren Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Başkanı Lütfi Özgür ise sandığa gitme oranının oldukça iyi olduğunu bin 450 seçmenin Yalova'da 500 seçmenin ise Bulgaristan'a giderek orada oy kullandığını dile getirdi.