KESK Toplu Sözleşme İçin Yollara Düşecek

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu tarafından Yalova Cevdet Aydın Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında 2020-2021 yılları toplu sözleşmelerinin 1 Ağustos 2019 tarihinde başlayacağı KESK’in ise taleplerinin duyurulması için 3 gün süren bir yürüyüş gerçekleştireceği duyuruldu. 

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

01 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak olan 2020-2021 toplu sözleşmeleri dolayısıyla alanlarda eylem yapmak isteyen KESK’e yasaklama getirilmişti. KESK ise bunu düzenleyeceği yürüyüşlerle aşacak. Konuyla ilgili Cevdet Aydın Parkı’nda bir basın açıklaması yapıldı. KESK’e üye sendikaların başkanlarının katılımı ile gerçekleşen açıklamada şu detaylara yer verildi, “Biliyorsunuz kamu emekçilerinin 2020-2021 yılları toplu sözleşmeleri 1 Ağustos’ta başlıyor ve bizler

alan eylemlerinin yasaklanmaya devam ettiği bu koşullarda sesimizi ve taleplerimizi duyurmak için

dört koldan 3 gün boyunca devam edecek bir yürüyüşe başlıyoruz. 3 milyon kamu emekçisini ve 2 milyon kamu emekçisi emeklisini yakından ilgilendiren, ailelerini de kattığımızda toplamda 20 milyonluk önemli bir kitleyi etkileyecek olan toplu sözleşme süreci olmasına rağmen yandaş medyanın, yetkili yandaş konfederasyonun ve iktidarın sessizliğinden de anlıyoruz ki, süreci oldu bittiye getirmek istiyorlar. Bir kez daha kapalı kapılar arkasında enflasyon oranında ve zamanla enflasyon altında kalacak bir artışla iki yılımızı daha çalmak istiyorlar. Sizler de biliyorsunuz ki, bugüne kadar dört defa kurulan masadan, insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvencesiz, sözleşmeli istihdama son verecek, gelir vergisi ve ek gösterge adaletsizliğini ortadan kaldıracak, ek ödemelerin emekli aylıklarına yansıtılmasın sağlayacak hiçbir düzenleme çıkmadı. Hiçbir temel sorunumuz çözülmedi. Üstelik iki yıllık OHAL dönemi sorunlarımızı kat be kat artırdı. On binlerce kamu emekçisi sorgusuz sualsiz, savunmaları dahi alınmadan işlerinden, aşlarından edildiler. Çoluk çocuk sosyal ölüme terk edilmek istendiler. Daha birkaç gün önce Anayasa Mahkemesi Barış Akademisyenleri şahsında bu ihraçların hukuksuzluğuna dair çok önemli bir karar aldı. Eminiz ki, tüm arkadaşlarımız er geç görevlerine iade edilecekler ve insanlık dışı uygulamalara imza atanlar yaptıklarının hesabını verecek, sadece siyaset sahnesinden değil, insanlık değerleri karşısında da silinip gidecekler. Bizlerin istediğini sadece yüzdelik bir zam oranıyla açıklayan ya da yüzde kaç zam istediğimizi merak eden bir yaklaşımın oldukça dar ve yüzeysel olduğunu belirtmek istiyoruz. Kamu emekçileri ve emeklileri öncelikle bugüne kadar ellerinden alınanları geri istiyor. Bugüne kadar hep ertelenen, fazlası ile hak ettikleri insanca yaşam, güvenceli iş ve güvenli gelecek için haklarının garanti altına alınmasını istiyor.

Halktan Yana Bir Kamu Hizmeti, Güvenceli İstihdam ve Güvenli Gelecek, Demokratik, Adil Bir Çalışma Yaşamı, İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret ve Gerçek Bir Toplu Pazarlık Hakkı istiyoruz. Biz KESK olarak, işçisinden, kamu emekçisine, emeklisinden asgari ücretlisine, küçük esnafından çiftçisine kadar emeği ile yaşam mücadelesi verenleri bir bütün olarak görüyoruz. Bunun doğal sonucu olarak da taleplerimizi kamu emekçileri ile sınırlı tutmuyor, emekçi sınıfları, dar gelirli yurttaşları esas alarak oluşturuyoruz. Biz her şeyden önce kamu hizmetlerinin dönüşüm adı altında ticarileştirileştirilmesinin yarattığı yıkıcı etkilerinin ortadan kaldırılmasını, Halktan Yana Bir Kamu Hizmeti önündeki engellerin kaldırılmasını hedefliyoruz”