“Kadın Toplumun Yapıtaşıdır”

Yalova Valisi Muammer Erol 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Vali Erol mesajında, “Kadınlarımız, toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası, toplumumuzun yapıtaşını oluşturan ailenin temel unsurudurlar” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Yalova’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu kapsamda bir mesaj yayınlayan ve kadınların gününü kutlayan Yalova Valisi Muammer Erol, toplumun gelişmesinde ve yükselmesinde kadının taşıdığı rolden övgü ile söz etti. Vali Erol mesajında şu sözlere yer verdi, “Kadınlarımız, toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası, toplumumuzun yapıtaşını oluşturan ailenin temel unsurudurlar. Hayatın her alanında her türlü fedakârlığı gösteren kadınlarımız, vatanımız ve milletimiz için her fedakarlığı yapmaya hazır nesilleri de yetiştirmektedirler.

Kutsal annelik görevinin yanı sıra üstlendikleri toplumsal, siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel roller ile günümüz çağdaş medeniyetinin oluşmasında katkı veren kadınlar, gelişen demokrasi ve yükselen insan hakları standartlarının oluşmasında da önemli görevler üstlenmişlerdir. Milli kültür hayatımızın her alanında olduğu gibi, özellikle ulusal bağımsızlık mücadelesi verdiğimiz savaşlarda her türlü fedakârlığı gösteren Nene Hatun, Şerife Bacı ve Halide Onbaşı gibi onur kaynağımız olan kadınlarımız, Modern Türkiye’nin kurulmasında da seçme ve seçilme hakkı elde ederek aktif bir rol oynamıştır. Son dönemde kadınlarımızın maruz kaldığı şiddet olayları hepimizi üzmekte, toplumumuzu derinden yaralamaktadır. Unutulmamalıdır ki kadınların toplumsal refahımıza değer katmasının yolu, kadın haklarının gözetilmesinden, kadın kooperatiflerinin artırılarak girişimci, sanat, spor vb. alanlarda kadınların önünü açmaktan geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta şehit ve gazi anneleri ile eşleri olmak üzere; yaşamımızın her anını varlıklarıyla onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, kadın haklarının iyileştirilmesi amacıyla yapılan her türlü çalışmanın artarak devam etmesini dilerim”