Fırıncılara Hijyen Eğitimi Verildi

Yalova genelinde bulunan fırınlarda çalışan 76 personele İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Ekmek Hijyen Eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda verilen eğitimin açılış konuşmasını yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı konuşmasında “Ekmek, bir emeğin ürünü, alın terinin simgesi ve hemen hemen bütün dinlerde övülmüş ve kutsal sayılmış bir nimettir. Ekmek, insan gıdalarının en başında gelmektedir. İçeriği, şekil ve tekniği değişikliğe uğrasa da, dünyanın her yerinde bilinmekte, üretilmekte ve tüketilmektedir. Tüm insanlığın ortak yiyecek türüdür. Bu yüzden ekmeği fırınlarımızda “Temizlik imandan gelir.” düşüncesiyle, hijyen kurallarına uygun olarak üretip, halkımızın daha kaliteli ve lezzetli ekmek tüketmelerini, aldığımız eğitimlerle kendimize bir borç bilmeliyiz. Bakanlığımızca gıda üreten ve satan iş yerlerine rutin olarak hijyen eğitimleri düzenlenmektedir. Sözü eğitimci arkadaşlara bırakırken İl Müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile düzenlemiş olduğumuz Ekmek Hijyen Eğitiminin hepimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Ahmet Tırnakçının konuşmasının ardından fırın çalışanlarına Gıda ve Yem Şubesinde görev yapan Ziraat Mühendisi Gürkan Sıcakyüz ve İl Sağlık Müdürlüğünde Eğitim Sorumlusu olarak görev yapan Şahin Bozkurt tarafından ‘Gıda Hijyeni’, ‘Personel Hijyeni’, ‘Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’ konularında  sunum eşliğinde bilgiler verildi.