Çocuklar İçin Ramazan Etkinlikleri Başladı

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mübarek Ramazan ayının ruhunu çocuklara sevdirmek ve kadim gelenekleri tanıtmak amacıyla okullarda eğlence programları başlattı. Halil İnalcık Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ilk etkinlikte, minikler Nasrettin Hoca ile unutulmaz bir gün geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2026 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2026 10:19
yalovamiz.com

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ramazan ayının manevi iklimini ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla anlamlı bir projeye imza attı. Ramazan ayının önemini çocuklara eğlenceli etkinliklerle anlatmayı hedefleyen programlar, kent genelindeki okullarda uygulanmaya başladı. Proje kapsamındaki ilk büyük buluşma, Halil İnalcık Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz’ın da bizzat katıldığı etkinlikte, okul öncesi eğitim alan çocuklar bir araya geldi.

Eski Osmanlı Ramazan eğlencelerini aratmayan programda, geleneksel Türk tiyatrosunun ve kültürünün önemli figürleri sahne aldı. Çocuklar, kendileri için hazırlanan özel oyunlarla eğlenirken, Nasrettin Hoca karakteri ile sohbet etme imkanı buldu. İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, çocukların neşesine ortak olarak onlarla yakından ilgilendi. Yılmaz, miniklerle sohbet ederek bu anlamlı günü ölümsüzleştirmek adına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Müdürlük yetkilileri, çocukların kültürel aidiyetlerini güçlendirmeyi amaçlayan bu tür etkinliklerin Ramazan ayı boyunca farklı okullarda devam edeceği bilgisini verdi. Geleneksel orta oyunları, Karagöz ve Hacivat gösterileri ile zenginleştirilmesi planlanan programlar sayesinde Yalovalı öğrenciler, Ramazan ayını hem öğrenerek hem de eğlenerek geçirecek.