Çocuk Koruma kurulu 5. Kez Toplandı

Çocuk Koruma Kanunu 5.İl Koordinasyon Kurulu Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç’ın başkanlığında toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

2019 Yılı Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon ve Değerlendirme Kurulu yılın 5. Toplantısını Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya Yalova Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç başkanlık etti.  Söz konusu toplantı gündem maddeleri kapsamında;  4. İl Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı kararları, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’ nın Eylül-Ekim 2019 aylarına ait çocuk işlemlerine dair sayısal verileri ile, İl Çocuk Koordinasyon Kurulu Alt Komisyonu kararları değerlendirildi. Toplantı sonucunda yapılan açıklamada ise, “Bağlı Kuruluşumuz Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Biriminden hizmet alan çocukların sık olmamakla birlikte kurumdan kaçtıkları, görevli –nöbetçi amirin görev yerini terk edemediğinden dolayı Karakola giderek kayıp bildiriminde bulunulamadığı konusu değerlendirilmiş olup Emniyet Müdürlüğünce mobil birimler tarafından yerinde ifade alımında bulunulması kararlaştırılmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen ‘Çocuk Olmak İstiyorum’ projesi hakkında sunum yapılmış olup, proje kapsamında aileleri tarafından çalıştırılmak zorunda bırakılan çocukların sokaktan uzak, aileleri ile birlikte her türlü haklarının korunup gözetilerek bakımlarının sağlanması, sağlık sorunların giderilmesi, ebeveynleri tarafından ekonomik sömürü aracı olarak görülmeden ve çocukça yaşamalarına imkan sağlanması amaçlandığı konusu hakkında bilgi verilmiştir.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Kapsamında kurumlar arası yapılacak olan ortak etkinlikler değerlendirilmiştir. Bu kapsamda Müftülük tarafından yapılan Değerler Eğitimine katılanlara Çocuk Hakları konusunda bilgi verilmesi, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Panel ve Şenlik düzenlenmesi, Baro tarafından bağlı kuruluşumuzda korunma ve bakım altında bulunan çocuklara bilinçlendirme eğitimi verilmesi, TBMM tarafından 6 Kasım 2019 tarihinde düzenlenecek olan Çocuk Hakları Komitesi Alt Komisyon toplantısına komitede yer alan çocuklar ile katılım sağlanması kararlaştırılmıştır” denildi.