Çınarcık'ta Muhtarlar Günü Kutlandı

Muhtarlar Günü Çınarcık ilçesinde de törenle kutlandı. Muhtarlar ilçedeki Atatürk anıtına çelenk sunup saygı duruşunda bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Çınarcık’ta ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen törenle kutlandı.19 Ekim Muhtarlar Günü İskele Meydanında yapılan programına  Çınarcık Belediye Başkan Numan Soyer, Çınarcık Kaymakam Yazıişleri Müdürü Müslüm Turgut, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Günay, CHP İlçe Başkanı Ali Zara , Mülki İdare Müdürleri, Köy ve Mahalle Muhtarları, katıldı. Çınarcık Merkez Çamlık Mahalle Muhtarı Mehmet Edebali ve Ortaburu Köyü Muhtarı Salih Erdinç, Atatürk Anıtına çelenk koydular.

Çınarcık İskele Meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karpuzdere Mahalle Muhtarı Mustafa Güvenç bir konuşma gerçekleştirdi. Güvenç muhtarlık, demokrasimizin en eski örneği, kültürümüzün ve toplum hayatın vazgeçilmez yapıtaşlarından olduğunu ifade etti. Mustafa Güvenç konuşmasında şu sözlere yer verdi, "Muhtarlık, demokrasimizin en eski örneği, kültürümüzün ve toplum hayatımızın vazgeçilmez yapıtaşlarındandır. 19 Ekim 1829 Osmanlı'da muhtarlık müessesinin hayata geçtiği tarihtir. Muhtarlar, demokrasinin en lüzumlu manada tecelli ettiği kişilerdir. Muhtarlar halkla daima iç içedirler. Halka yönetenler arasında bir köprü vazifesi görürler. Onların demokratikleşme, yerelleşme, sivilleşme tabanının sesini tavana iletme gibi çok ciddi görevleri vardır. Onlara halk tarafından büyük bir misyon yüklenmiştir"