Çiftlikköy’de Yeni Nesil Park Aydınlatmaları Tamamlanıyor

Çiftlikköy Belediyesi’nin çocuk parklarında yeni nesil aydınlatmalara geçiş projesi ile 2018 başından bugüne kadar 8 parkta toplam 88 LED ile 4410 watt’lık aydınlatma gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Çiftlikköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Elektrik Birimi tarafından yürütülen çalışmalarla, yaz sezonunda çocukların parklardan daha fazla yararlanabilmesini sağlamak amacıyla çocuk parkları ve spor sahalarında LED aydınlatma ve projektörlerle daha fazla ışık desteği sağlanıyor. Park aydınlatmalarında Çiftlikköy’ün tüm çocuk parklarının yüzde 90’ında modern aydınlatmalara geçildiğini kaydeden Başkan Silpagar, önümüzdeki iki aylık süreçte çocuk parklarının yüzde 100’ünün LED aydınlatmalarla donatılmış olacağının altını çizdi.

Başkan Silpagar, “5000 saatlik ömre sahip olan LED aydınlatmalarla, modern ve aydınlık bir Çiftlikköy’e ulaşırken, aynı zamanda enerjiden de tasarrufta bulunuyoruz. Eski nesil aydınlatmalara göre yüzde 70 daha az enerji harcıyor ve daha fazla ışık sağlıyorlar. Biz de modern kentin gerekliliği olan LED aydınlatma sistemi ile Çiftlikköy’ü donatmaya devam ediyoruz. Çocuk parklarımızın 2018 yılında aydınlatmalarını yenilemeyi sürdürdük. Bu sene geride kalan 5 aylık periyotta 8 adet parkımıza toplamda 88 adet LED aydınlatma yaptık. 4410 watt’lık aydınlatma gücü sağlamış olduk. Kalan 3-4 parkımızda da LED aydınlatma çalışmalarımızı kısa zamanda tamamlıyoruz. Böylece LED aydınlatma ile donatılmayan çocuk parkımız kalmamış olacak. Ayrıca yaz sezonu dolayısıyla parklarımızla birlikte spor alanlarımıza da projektör desteği sağladık. Parklarımızın şu an yüzde 90’ında yeni nesil aydınlatmalar var. En geç iki ay içinde çocuk parklarımızın yüzde 100’ünün LED aydınlatmalarını tamamlamış olacağız” diye konuştu.

Çiftlikköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Elektrik Birimi’nin 2018’in başından bu yana gerçekleştirdiği çalışmalarla, Çiftlik Mahallesi’nde Cumhuriyet Parkı’na 14 adet, Sultaniye Mahallesi İmam Şamil Parkı’na 16 adet, Siteler Mahallesi Tekirgöl Parkı’na 10 adet, Sahil Mahallesi Kızılyurt Parkı ve Gacık Deresi Yeşil Alan Aydınlatması için 24 adet, Siteler Mahaller Burcu ve Güneş Parklar için 14 adet, M.Akif Ersoy Mahallesi Atabey Parkı’na 6 adet, 500 Evler Mahallesi Naim Süleymanoğlu Parkı’na 4 adet olmak üzere toplam 88 adet LED aydınlatma yapıldı.