Armutlu Dereağzında Islah Çalışması Başladı

Armutlu Belediyesi uzun süreden beri yatağı dolan ve kötü kokular gelmeye başlayan dereağzı mevkiinde ıslah çalışmalarına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Armutlu ilçesi dereağzı mevkiinde yaz aylarıyla birlikte önemli bir çalışmanın da startı verildi. DSİ ve Armutlu Belediyesi tarafından başlatılan ortak çalışma ile dereğazı mevkiinde yatağı kaplayan balçık iş makineleri ile temizleniyor. Yaz aylarının gelişi ile birlikte dere yatağında biriken atıklardan yayılan koku daha da belirgin bir hal almıştı. Tam da bu noktada yapılan zamanlama ile başlayan çalışma hakkında bilgi veren Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, “İlçemizde uzun süredir ihmal edilen dereağzı mevkiinden çevreye yayılan kokular halkımızı ve ilçemizin turizm potansiyelini olumsuz yönde etkiliyordu. Biz de bu nedenle bölgede ıslah çalışması başlatma kararı aldık. DSİ ile yapılan görüşmelerden sonra gerçekleşen planlama ile dereyatağı temizlenmeye başladı. Zemini kaplayan balçık alındı ve dere yatağı derinleştirildi. Buradan artık kötü kokular gelmeyecek. Çalışmanın bir diğer olumlu etkisi de meydana gelen sağanak yağışlarda derelerin taşmasının önüne geçilmesi oldu. Bu sayede dereler daha hızla denize akacak ve taşkınlar yaşanmayacak” dedi. 

Çalışma vatandaşlardan da tam not aldı. Bu sayede kötü kokudan kurtulacaklarını vurgulayan vatandaşlar, “Deraağzında biriken balçık nedeniyle yayılan kötü koku ıslah çalışması sonrasında ortadan kalktı. Bir süredir bundan şikayetçiydik. Şikayetimizi görmezden gelmeyerek hemen çalışma başlattığı için Belediye Başkanımız Mustafa Tokat’a teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştular.