Antalya Manavgat Semalarında Bir Yalovalı

Yalova’nın Samanlı Köyü’nde ikamet eden ve uzun yıllardır havacılık sektöründe olan Nazım İnceler’den örnek alınacak davranış.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

İnceler gönüllü olarak Manavgat’taki yangının söndürülmesi için helikopter pilotluğu yapıyor.

Meslekte 13. Yılını dolduran ve 5 yılını yangın helikopteri, 8 yılını ise bir özel şirkette jet pilotu olarak devam eden İnceler, gönüllü olarak gittiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Gönüllü olarak yangın söndürme çalışmalarına katıldığını belirten İnceler; “Yangınların başladığı ilk gün ‘ben burada olmalıyım’ dedim. Sonra çalışmış olduğum şirkettin yetkilileri ile görüşüp konuyu izah ettim. Çünkü ben yangın helikopterlerinde 5 yıl boyunca gözlemci olarak görev yaptım. Sağ olsunlar anlayışla karşıladılar ve ‘orman daha önemli hemen git’ dediler” dedi.

Aslen jet pilotu olduğunu belirten İnceler; “ Özel bir şirkette jet pilotuyum. Yangın helikopterleri ve uçaklarında da görev aldım. Yangın için kiralanan Rus Kamov -32 tipi helikopterde önceden tecrübem vardı. Bu helikopterin pilotu rahatsızlandı ve bende gözlemci pilot olarak göreve başladım. Şuan Rus pilotları havadayken bizler yönlendiriyoruz. Ayrıca yeni gelen 40 tonluk IIlyushin-2 76 uçağında da görev yaptım. Uçakta gözlemci olarak uçtum çıkan yangını koordine ettim” dedi.